Κρέμα Σοκολάτας με Cottage Cheese
Υλικά:
1 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά cottage cheese
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε το cottage cheese, το κακάο, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
Μοιράστε την κρέμα σοκολάτας σε μικρά ποτήρια ή μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Θερμίδες ανά μερίδα (1/2 φλιτζάνι): Περίπου 150 θερμίδες
Αυτή η συνταγή είναι ελαφριά και θρεπτική, και το cottage cheese προσθέτει μια κρεμώδη υφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
Σορμπέ Καρπούζι
Υλικά:
4 φλιτζάνια καρπούζι (χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κύβους)
2 κουταλιές της σούπας μέλι ή άλλο γλυκαντικό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τα κομμάτια του καρπουζιού σε ένα ταψί και βάλτε τα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Βγάλτε τα παγωμένα κομμάτια και βάλτε τα σε μπλέντερ μαζί με το μέλι και το χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστείτε.
Θερμίδες ανά μερίδα (1 φλιτζάνι): Περίπου 100 θερμίδες
Μους Γιαουρτιού με Μάνγκο
Υλικά:
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 2%
1/2 φλιτζάνι πολτοποιημένο μάνγκο (φρέσκο ή κατεψυγμένο και αποψυγμένο)
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή άλλο γλυκαντικό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το πολτοποιημένο μάνγκο και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάλτε το μίγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.
Θερμίδες ανά μερίδα: Περίπου 150 θερμίδες
Μους Σοκολάτας με Αβοκάντο
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου (προαιρετικά, για πιο ελαφριά υφή)
Εκτέλεση:
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και βγάλτε την ψίχα με ένα κουτάλι.
Τοποθετήστε το αβοκάντο, το κακάο, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε ξανά.
Μοιράστε τη μους σε μικρά ποτήρια ή μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Θερμίδες ανά μερίδα (1/4 της συνταγής): Περίπου 180 θερμίδες
Αυτή η συνταγή είναι υγιεινή και θρεπτική, καθώς το αβοκάντο παρέχει καλά λιπαρά και το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Με ενενήντα τέρεις (93) συμμετοχές, θα διεξαχθεί φέτος στις 2-3 Νοεμβρίου ο προτελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναβάσεων…
Με δυο ακόμα ομάδες που ήρθαν σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου έγιναν συνολικά τρεις ομάδων Ο.Π.Κ.Ε.…
Σε νέες διακοπές υδροδότησης σε μεγαλοοφειλέτες στην περιοχή της Καρακάξας στη Νέα Κίο προχώρησε το…
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι χορηγεί άδεια στην Άννα Τσιόδρα, για την κατοχή ποσοστού…
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα επίσημα εγκαίνια της κάβας μας, Periklis Winosophy, για να…
Σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου: Γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία Σαν σήμερα... 1789.... Κατά τη διάρκεια…