ΚΟΣΜΟΣ

«Έπεσαν» τα συστήματα σε τράπεζες, αεροπορικές διεθνώς λόγω προβλήματος με τη Microsoft

Επιχειρήσεις όπως τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την εμφάνιση οθονών σφάλματος (blue screen of death) σε σταθμούς εργασίας Windows.

Αρχικά, χρήστες στην Αυστραλία ξεκίνησαν να αναφέρουν προβλήματα νωρίς την Παρασκευή, δηλώνοντας ότι είχαν αποκλειστεί από τους σταθμούς εργασίας τους. Οι αυστραλιανές τραπεζικές εφαρμογές και τα συστήματα των σούπερ μάρκετ επηρεάστηκαν επίσης. Οι αυστραλιανοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί Australian Broadcasting Corporation και Sky News επιβεβαίωσαν ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες μετάδοσης ως αποτέλεσμα.

Η διακοπή λειτουργίας φαίνεται να επηρεάζει τους υπολογιστές Windows σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρήστες στο subreddit της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike ανέφεραν προβλήματα στην Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία.

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, η βλάβη επηρεάζει πολλές τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
H Μicrosoft ανέφερε ότι προχωρά σε «ενέργειες» μετά από τα προβλήματα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Η εταιρεία λέει ότι διερευνά ζητήματα με τις υπηρεσίες cloud στις ΗΠΑ, καθώς και ένα ζήτημα που επηρεάζει αρκετές από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της.

«Έχω ενημερωθεί για μια μεγάλης κλίμακας τεχνική βλάβη που επηρεάζει αριθμό επιχειρήσεων και υπηρεσιών σε όλη την Αυστραλία σήμερα το απόγευμα», επεσήμανε μέσω Χ η Μισέλ ΜακΓκίνες, της αυστραλιανής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας.

«Οι τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η βλάβη αυτή συνδέεται με τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας λογισμικού που χρησιμοποιούν οι εταιρείες που έχουν επηρεαστεί», πρόσθεσε η ίδια.

Η ΜακΓκίνες τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υπονοούν ότι πρόκειται για περιστατικό συνδεόμενο με την κυβερνοασφάλεια».

Η κρατική ραδιοτηλεόραση της Αυστραλίας ABC ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει «μεγάλη τεχνική βλάβη», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Η FAA κάλεσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώσουν τους πιλότους που βρίσκονται στον αέρα ότι οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα επικοινωνίας. Καμία πτήση της American, της United ή της Delta δεν θα απογειωθεί

Argonafplia.gr

Πρόσφατα

Σύλληψη στο Άργος 55χρονου για παιδική πορνογραφία

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία με τη σύλληψη στο Άργος 55χρονου για παιδική πορνογραφία Σήμερα Τετάρτη…

7 ώρες πριν

Επίσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στις δικαστικές και αγροτικές φυλακές Ναυπλίου (βίντεο)

Τις δικαστικές και αγροτικές φυλακές Ναυπλίου επισκέφθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος στα…

11 ώρες πριν

Γυμναστική Ένωση Ναυπλίου: 6ο Τουρνουά “Σπύρος Μπαλάσκας”

Η Γυμναστική Ένωση Ναυπλίου πραγματοποιεί στις 21-22/9/2024, για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Τουρνουά "Σπύρος Μπαλάσκας"…

12 ώρες πριν

Επίσκεψη στην Αργολίδα έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη – Στο επίκεντρο τα προβλήματα παραβατικότητας

Την Αργολίδα επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής…

15 ώρες πριν

Η Καρδιά του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στην Αργολίδα

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Αγίας Καρδιάς…

16 ώρες πριν

Αργολίδα: Αστυνομική επιχείρηση σήμερα με 23 συλλήψεις σε Άργος και Ναύπλιο

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -23- άτομα. Στο πλαίσιο…

16 ώρες πριν