Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜε το βλέμμα στο 2026 και τις επετειακές εκδηλώσεις στο Πανκαρυωτικό Αντάμωμα

Με το βλέμμα στο 2026 και τις επετειακές εκδηλώσεις στο Πανκαρυωτικό Αντάμωμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συνεδρίασε χτες 8/7 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Καρυάς με μια ατζέντα διευρυμένη που περιλαμβάνει άμεσες ενέργειες αλλά και προετοιμασία για μια απώτερη χρονικά οργάνωση δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν τα εξής:
  • αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού και δημιουργία του “Φεστιβάλ Καρυάς”. Το νέο όνομα εκπροσωπεί τη διεύρυνση των δράσεων και την ενσωμάτωση πρωτοβουλιών ευρύτερης πολιτιστικής απήχησης. Αναλυτικό πρόγραμμα θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες
  • δημιουργία λαογραφικού μουσείου και βιβλιοθήκης με δεδομένο ότι ο σύλλογος διαθέτει σημαντικό αρχειακό υλικό από δωρεές φίλων και μελών του
  • αξιοποίηση και ανάδειξη του φαραγγιού του Ινάχου, με τη δημιουργία πρόσβασης στην είσοδό του και πεζοπορικού μονοπατιού προσέγγισης και διαδρομής πέριξ αυτού. Ο τόπος μας κρύβει ομορφιές και είναι χρέος μας να τις αναδείξουμε, σεβόμενοι ταυτόχρονα το ίδιο το περιβάλλον.
  • ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της πηγής Μπρακατσάκι, μιας καταπληκτικής τοποθεσίας λίγο πριν την ανάβαση στο αλπικό τοπίο του Αρτεμισίου.
  • απώτερος σκοπός όλων των παραπάνω είναι το 2026, όταν και ο Σύλλογός μας συμπληρώνει 50 χρόνια πολιτισμού και δράσεων, να προβεί σε επετειακές εκδηλώσεις το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου 2026, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους συμπατριώτες απανταχού στην υφήλιο και σε όλους τους φίλους του τόπου μας, δεσμευόμενοι ότι οι εκδηλώσεις θα είναι υψηλού κύρους και αξίας.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ