ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με συναυλία του Μουσικού σχολείου Αργολίδας στο Ναύπλιο (βίντεο)

Το ορόσημο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, που τιμάτε πανευρωπαϊκά, γιορτάστηκε φέτος από αμφότερους τους φορείς με μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο με την παρουσία πλήθος κόσμου, γεγονός που καταδεικνύει ότι το κοινό της περιοχής “διψά” για ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτισμού.

Στο Μουσικό ταξίδι «Από τη Δύση στην Ανατολή» με μουσικές της Δύσης, των Βαλκανίων, την έντεχνη ελληνική μουσική και φυσικά την ελληνική μουσική παράδοση συμμετείχαν το Σύνολο Πνευστών του ΜΣΑ, με Υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Σπύρο Μαρίνη, τη Γεωργία Χατζημπαλάση, τον Κωνσταντίνο Συρράκο και την Ευτυχία Δημητρακοπούλου και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής με Υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Δημήτρη Ζαχαρίου, Θάνο Καρανάσιο, Φάνη Κουσιουνέλο, Άκη Σαγάνη, και Αναστάση Λίτσα.
Οι θεατές απόλαυσαν αγαπημένες μελωδίες καταχειροκρότησαν τα δυο μουσικά σύνολα που συγκροτούνται αμιγώς από μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας και χόρεψαν με την ψυχή τους.
Την εκδήλωση η οποία εντάσσεται στην ευδόκιμη συνεργασία των δύο φορέων παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Καράπαυλος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Κωνσταντίνα Καραγιάννη, η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Αγγελική Παναγιωτακόπουλου,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Σωκράτη Δωρής,ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Ιωάννης Γιατράκος, η Διευθύντρια του σχολείου Μαρίνα Νάσαινα, η υποδιευθύντρια Δέσποινα Ζαχαριάδου, ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, δημότες και επισκέπτες.
Argonafplia.gr

Πρόσφατα

Δείπνο για τους αποφοίτους Λυκείων από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, όπως έχει καθιερωθεί την τελευταία δεκαετία από την Ιερά Μητρόπολη…

3 ώρες πριν

Διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ ψυχικής υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους (βίντεο)

Το πρώτο φεστιβάλ ψυχικής υγείας διοργανώνει το Γενικό Νοσοκομείο Άργους την Παρασκευή 28 Ιουνίου ώρα…

6 ώρες πριν

Επίσκεψη του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αργολίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους (βίντεο)

Το Γενικό Νοσοκομείο Άργους επισκέφτηκε σήμερα 27 Ιουνίου ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αργολίδας. https://www.youtube.com/watch?v=X7pd6sVNdzI Η επίσκεψη…

7 ώρες πριν

Ναύπλιο: Έκτακτη ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για διακοπή υδροδότησης σήμερα 27/6

Έκτακτη ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για διακοπή υδροδότησης σήμερα 27/6 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται…

10 ώρες πριν

Εορτάζει ο Ι.Ν. των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη νησίδα Κορωνήσι Τολού

ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΔΑ ΚΟΡΩΝΗΣΙ ΤΟΛΟΥ Την…

11 ώρες πριν

Σύσκεψη για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024, στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων…

11 ώρες πριν