Featured

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα και άλλους νομούς της Πελοποννήσου για αύριο Τετάρτη 19/6

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα και άλλους νομούς της Πελοποννήσου για αύριο Τετάρτη 19/6 σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τιθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027: Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για Επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου

Τα προγράμματα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο,…

10 ώρες πριν

Γενική Συνέλευση Ομίλου Φίλων Ομογενών και Φιλελλήνων Άργους “Αη Γιάννης” Καποδίστριας

Γενική Συνέλευση Ομίλου Φίλων Ομογενών και Φιλελλήνων Άργους "Αη Γιάννης" Καποδίστριας. Το ΔΣ του Ομίλου…

10 ώρες πριν

Ο δικηγόρος του 55χρονου που συνελήφθη στο Άργος για παιδική πορνογραφία μιλάει στην κάμερα του argonafpliatv

Ο δικηγόρος του 55χρονου που συνελήφθη στο Άργος για παιδική πορνογραφία Ευάγγελος Τζερεμές μιλάει στην…

13 ώρες πριν

Έναρξη δράσεων Συλλόγου Καρκινοπαθών Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” (βίντεο)

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Αργολίδας "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ενημερώνει για τις δράσεις που…

13 ώρες πριν

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδος: Κεντρικά σημεία της πόλης του Άργους χρήζουν παρεμβάσεις για την αυτόνομη διέλευση των ατόμων με αναπηρία

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου "ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ", ο …

15 ώρες πριν

Στα δικαστήρια Ναυπλίου ο 55χρονος που συνελήφθη στο Άργος για παιδική πορνογραφία (βίντεο)

Στον ανακριτή και εισαγγελέα Ναυπλίου σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 μεταφέρθηκε ο 55χρονος  που συνελήφθη…

15 ώρες πριν