ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό Διαδικτυακό Σεμινάριο για τον Τουρισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή «Μαζί για τον τουρισμό στην ΕΕ» (Together for Tourism – T4T) σας προσκαλούν σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων στον τουρισμό», τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, στις 11:00 – 13:00 ώρα Ελλάδας.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Το διαδικτυακό σεμινάριο αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων στον τομέα του τουρισμού, στην παροχή πρακτικά εφαρμόσιμων οδηγιών για τους ενδιαφερόμενους φορείς και στην παρουσίαση αποτελεσματικών πρακτικών για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατανοήσουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η αειφόρα διαχείριση τροφίμων στην επίτευξη των ευρύτερων στόχων αειφορίας. Θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εργαλεία, στρατηγικές και βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εμπνεύσουν και να διευκολύνουν την εφαρμογή αποτελεσματικών προγραμμάτων μείωσης της σπατάλης τροφίμων στις δραστηριότητές τους. Οι συζητήσεις και οι γνώσεις που θα παρασχεθούν θα συμβάλουν επίσης στις ευρύτερες προσπάθειες του κλάδου για τη μετάβαση προς αειφόρα και αναγεννητικά συστήματα τροφίμων στον τουρισμό.

Επιμέρους στόχοι του σεμιναρίου:
Ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλίμακα και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων στον τουρισμό και τον αντίκτυπό της στην αειφορία
Παροχή καθοδήγησης στους ενδιαφερόμενους φορείς του τουρισμού σχετικά με την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών για την αειφόρα διαχείριση των τροφίμων
Παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών από όλο τον κόσμο που αποδεικνύουν την επιτυχή μείωση και διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων
Συζήτηση για την ενσωμάτωση πρακτικών κυκλικής οικονομίας στη διαχείριση των τροφίμων στον τουρισμό, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της αξίας των τροφίμων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλο το φάσμα φορέων του τουριστικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των υπευθύνων αειφορίας, που ενδιαφέρονται για την κατανόηση και την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων ως μέσου για την ενίσχυση της αειφορίας και της οικονομικής αποδοτικότητας.

Το διαδικτυακό σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Πληροφορίες:
Δέσποινα Δαμιανίδου
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης
Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού
Υπουργείο Τουρισμού
Λεωφ. Β. Αμαλίας 12, ΤΚ 10557, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 3736369
e-mail: damianidou_d@mintour.gr

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Παρουσίαση ψηφοδελτίου της παράταξης “Αναπτυξιακή Δύναμη” του Θοδωρή Βασιλόπουλου (φωτό & βίντεο)

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος με την Επιμελητηριακή Παράταξη "Αναπτυξιακή Δύναμη"…

6 ώρες πριν

Πρωτοσέλιδο στην Daily Mail: Έφυγε από το Λονδίνο και ζει μόνιμα στο Ναύπλιο

Η Ελλάδα είναι για πολλούς ένας ονειρεμένος προορισμός διακοπών. Αλλά πόσο ελκυστική είναι για μόνιμη…

14 ώρες πριν

O Διομήδης “έκαμψε” την αντίσταση του Ιωνικού (φωτό & βίντεο)

Η ομάδα του Άργους πανηγύρισε την δύσκολη νίκη απέναντι στην ομάδα του Ιωνικού με 29-26…

15 ώρες πριν

Super League 2: Επικράτησε του Παναργειακού η Ηλιούπολη με 1-0 (φωτό)

Επικράτησε του Παναργειακού η Ηλιούπολη με 1-0, σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση, δυνατές φάσεις για…

1 ημέρα πριν

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Σαμαρά: «Έθεσε εαυτόν για δεύτερη φορά εκτός της ΝΔ»

Σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με το protothema.gr προχώρησε το κυβερνών κόμμα μετά τη…

2 ημέρες πριν

Αργολίδα: Αναγγελία θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Αναγγελία θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024. 1.-Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα…

2 ημέρες πριν