ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό Διαδικτυακό Σεμινάριο για τον Τουρισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή «Μαζί για τον τουρισμό στην ΕΕ» (Together for Tourism – T4T) σας προσκαλούν σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων στον τουρισμό», τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, στις 11:00 – 13:00 ώρα Ελλάδας.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Το διαδικτυακό σεμινάριο αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων στον τομέα του τουρισμού, στην παροχή πρακτικά εφαρμόσιμων οδηγιών για τους ενδιαφερόμενους φορείς και στην παρουσίαση αποτελεσματικών πρακτικών για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατανοήσουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η αειφόρα διαχείριση τροφίμων στην επίτευξη των ευρύτερων στόχων αειφορίας. Θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εργαλεία, στρατηγικές και βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εμπνεύσουν και να διευκολύνουν την εφαρμογή αποτελεσματικών προγραμμάτων μείωσης της σπατάλης τροφίμων στις δραστηριότητές τους. Οι συζητήσεις και οι γνώσεις που θα παρασχεθούν θα συμβάλουν επίσης στις ευρύτερες προσπάθειες του κλάδου για τη μετάβαση προς αειφόρα και αναγεννητικά συστήματα τροφίμων στον τουρισμό.

Επιμέρους στόχοι του σεμιναρίου:
Ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλίμακα και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων στον τουρισμό και τον αντίκτυπό της στην αειφορία
Παροχή καθοδήγησης στους ενδιαφερόμενους φορείς του τουρισμού σχετικά με την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών για την αειφόρα διαχείριση των τροφίμων
Παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών από όλο τον κόσμο που αποδεικνύουν την επιτυχή μείωση και διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων
Συζήτηση για την ενσωμάτωση πρακτικών κυκλικής οικονομίας στη διαχείριση των τροφίμων στον τουρισμό, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της αξίας των τροφίμων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλο το φάσμα φορέων του τουριστικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των υπευθύνων αειφορίας, που ενδιαφέρονται για την κατανόηση και την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων ως μέσου για την ενίσχυση της αειφορίας και της οικονομικής αποδοτικότητας.

Το διαδικτυακό σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Πληροφορίες:
Δέσποινα Δαμιανίδου
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης
Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού
Υπουργείο Τουρισμού
Λεωφ. Β. Αμαλίας 12, ΤΚ 10557, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 3736369
e-mail: damianidou_d@mintour.gr

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Αργολίδα: Με νέες διαδρομές το ΡΑΛΛΥ ΔΑΝΑΩΝ ιστορικών αυτοκινήτων

O Ac3 (Argolis Classic Car Club) συνδιοργανώνει με τον ΔΗΜΟ Άργους Μυκηνών με επίκεντρο την…

5 ώρες πριν

ΔΥΠΑ: Αύριο 17/09 λήγει η προθεσμία αιτήσεων για δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση

Αύριο, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στις 50…

5 ώρες πριν

75χρονος ανασύρθηκε νεκρός στον Κόρφο από το Λιμενικό της Παλαιάς Επιδαύρου

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου…

10 ώρες πριν

Αργολίδα: Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σήμερα 16/9- Συνελήφθησαν 10 σε Άργος και Ναύπλιο

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (16.9.2024) το πρωί, σε τοπικές…

10 ώρες πριν

Στους 30 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία την Κυριακή- Στην Αργολίδα η υψηλότερη

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στους 30…

12 ώρες πριν

Αργολίδα: Σύλληψη και πρόστιμο 3.000€ για πρόκληση πυρκαγιάς

Σύλληψη και πρόστιμο 3.000€ για πρόκληση πυρκαγιάς από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ναυπλίου στην Αργολίδα.…

13 ώρες πριν