Κρεατόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
350 γραμμ. ψημένο αρνί
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσ. άνηθο με τα κοτσάνια του ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. κονιάκ ή λευκό κρασί
250 γραμμ. κασέρι κομμένο σε κύβους
150 γραμμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
Πιπέρι & αλάτι
1 φύλλο σφολιάτας (ή 1 χοντρό χωριάτικο φύλλο)
Διαδικασία
Για την κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα, την εύκολη πασχαλινή πίτα, ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο για την κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
Η γέμιση δεν πρέπει να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως. Ρίχνουμε μέσα στην γέμιση τα τυριά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αφού δοκιμάσουμε πρώτα. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, ακουμπάμε τη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό. Φυλακίζουμε τις ενώσεις κάτω από το ρόλο. Ακουμπάμε την πίτα με την ένωση προς τα κάτω, επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με αυγό για να γυαλίζει και να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο. Χαράζουμε δυο τρεις χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να γίνει τραγανή. Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Ταλιατέλες με αρνί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
500 γραμμ. ταλιατέλες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο
300 γραμμ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 συσκ. ντοματάκια κονκασέ
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ή τυρί κρέμα
Αρνί που περίσσεψε (ψιλοκομμένο)
Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Βάζουμε το αρνί, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για 10′ σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Ν. σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και έχοντας ως στόχο…
Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη,…
Ενημερώνουμε τους άνεργους ναυτικούς που είναι ασφαλισμένοι στο Παράρτημα Οίκου Ναύτου Ναυπλίου πως δημοσιεύθηκε η…
Με SMS ή email θα υπενθυμίζεται στους κατόχους πυροβόλων όπλων να ανανεώσουν την άδειά τους.…
Ψυχρό μέτωπο φέρνει θυελλώδη βοριά και αισθητό κρύο το Σαββατοκύριακο, η πτώση της θερμοκρασίας θα…
Την Αργολίδα και συγκεκριμένα τη Νέα Κίο επισκεύθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης…