ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Άργος: Πέρασε από τις Μυκήνες η Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα μετά από μία μυσταγωγική τελετή την Τρίτη 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τα σύννεφα δεν επέτρεψαν στο Ιερό Φως να γεννηθεί από το κάτοπτρο και χρησιμοποιήθηκε η Φλόγα από την Επίσημη Πρόβα. Στη συνέχεια η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, τη μεταλαμπάδευσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο και στέλνοντας τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης σε όλη την οικουμένη.

Μαγικές στιγμές πρόσφεραν οι 35 Ιέρειες και οι 15 Κούροι με τις ενδυμασίες της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου, που πήραν μέρος στο Τελετουργικό με τίτλο «Θρόισμα της Ιεράς Σιωπής» που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τη μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στις Μυκήνες  έφτασε η Ολυμπιακή Φλόγα στην ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 202-4». σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 με τον κόσμο και παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Ιωάννης Μαλτέζος, ο οποίος πρόσφερε αναμνηστικά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή .

Σε μια τελετή που αρμόζει στον χώρο σεβόμενοι την ιστορικότητα της περιοχής και απ’ την άλλη τον έντονο συμβολισμό της άσβεστης φλόγας, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ήταν εκεί να την υποδεχθεί με τον Ολυμπιακό Ύμνο σε στίχους του Κωστή Παλαμά που τόσο ωραία ερμήνευσαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

Οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα ήταν ο Γιώργος Χαλκίδης και ο Χαράλαμπος Σελλής.

 

Συμβολικά διανυκτέρευσε έξω από την οικία του Ολυμπιονίκη Κωνσταντίνου Τσικλητήρα, με τον Δήμο Πύλου Νέστορος να διοργανώνει μία όμορφη Τελετή, με ομιλίες από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, τον Αρχηγός της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάση Βασιλειάδη και την εκπρόσωπο της Γαλλίας Véronique Bruez.

Είχε προηγηθεί το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας, μετά τη γέννηση της στην Αρχαία Ολυμπία, από Αμαλιάδα – Αρχαία Ηλιδα, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πύργο, Ζαχάρω και Φιλιατρά όπου Λαμπαδηδρόμος ήταν ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Λυμπερόπουλος.

Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα διαρκέσει 11 ημέρες και θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.

 

 

Argonafplia.gr

Πρόσφατα

Ναύπλιο: Δύο συλλήψεις για κατοχή κάνναβης από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Δύο συλλήψεις για κατοχή κάνναβης από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. χθες (29.4.2024) στο Ναύπλιο. -Συνελήφθη, χθες…

51 λεπτά πριν

Ενημέρωση που αφορά τις πληρωμές των παραγωγών πορτοκαλιών από τους Λακωνικούς Κήπους A.Ε.

Σημαντική ενημέρωση που αφορά τις πληρωμές των παραγωγών πορτοκαλιών , από τους Λακωνικούς Κήπους και…

54 λεπτά πριν

Δ.Ε.Σ.Α. Εκστρατεία με αιτήματα και διεκδίκηση για τα εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Από τον Ιανουάριο  2024 οι τιμές και η ζήτηση των εσπεριδοειδών που παράγονται στην Ε.Ε. κατέρρευσαν…

2 ώρες πριν

Φωτίστηκε μπλε το Ρολόι στην Ακροναυπλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Ο Δήμος Ναυπλιέων φώτισε «μπλε» το Ρολόι στην Ακροναυπλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής! Με…

2 ώρες πριν

Καιρός: Με πολλά μποφόρ και λίγες τοπικές βροχές η Μεγάλη Τρίτη – Η πρόγνωση μέχρι το Μεγάλο Σάββατο

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το…

3 ώρες πριν

Αφράτα μπιφτεκάκια λαχανικών χωρίς λάδι … η πιο νόστιμη συνταγή της Σαρακοστής

Η Σαρακοστή μπορεί να έχει έρθει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθούμε από τα…

4 ώρες πριν