ΕΛΛΑΔΑ

Πληρωμές με κάρτες από Δευτέρα σε ταξί, περίπτερα, ψιλικατζίδικα και λαϊκές αγορές

Πληρωμές με κάρτες από Δευτέρα σε ταξί, περίπτερα, ψιλικατζίδικα και λαϊκές αγορές

Ο χρόνος τελειώνει για χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς μέχρι την Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, θα πρέπει να διαθέτουν POS και να δέχονται από τους καταναλωτές πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Στη λίστα των 35 επαγγελματικών κλάδων που είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με κάρτες περιλαμβάνονται τα ταξί, τα περίπτερα, τα ψιλικατζίδικα, οι λαϊκές αγορές, το υπαίθριο εμπόριο και οι πάγκοι, οι ασφαλιστικοί πράκτορες και μεσίτες ακινήτων, τα θέατρα και κινηματογράφοι.

Στους επαγγελματίες που δεν εγκαταστήσουν POS και δεν αποδέχονται τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της Υπηρεσίας στην οποία υπάγονται τα ελεγκτικά όργανα που διαπίστωσαν την παράβαση. Σε περίπτωση που η υπηρεσία στην οποία υπάγονται τα ελεγκτικά όργανα δεν είναι αρμόδια για την επιβολή κύρωσης, τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση αρμοδίου οργάνου της Υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την επιβολή κύρωσης στην οποία διαβιβάζεται η σχετική έκθεση ελέγχου.

Το πρόστιμο των 1.500 ευρώ μειώνεται στο μισό αν:

Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής προβεί σε καταβολή του προστίμου. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.
Ο υπόχρεος εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία αποδεικτικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει η χρήση τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών, μέσων πληρωμής με κάρτα και μέσων πληρωμής με υπηρεσίες άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό. Πρόστιμα
Όσον αφορά τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 135.000 διασυνδέσεις σε όλη την Ελλάδα με το σύνολο των διασυνδέσεων μέχρι τέλος Απριλίου να εκτιμάται σε 250.000.

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Αργολίδα: Τα σημεία απαγόρευσης κυκλοφορίας στα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαντζούνη απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση,…

3 ώρες πριν

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 23-24 Αυγούστου

«Ικέτιδες» του Αισχύλου Σκηνοθεσία : ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Φεστιβάλ…

4 ώρες πριν

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα. Ποιες ημέρες είναι αργίες και ποια είναι…

4 ώρες πριν

Αναγγελία θυελλωδών βοριάδων έως 8 Μποφόρ από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Ανακοινώνεται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου ότι σύμφωνα με αναγγελία  Θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ, στο…

4 ώρες πριν

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Ψηφιακή Πλατφόρμα myDATA -pos» στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η ενημερωτική ημερίδα «Ψηφιακή…

4 ώρες πριν

Επιστολή προς τους καταστηματάρχες και εργαζόμενους καταστημάτων της πόλεως του Άργους

Αξιότιμοι κύριοι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι καταστημάτων της πόλεως του Άργους, Ονομάζομαι Νικόλαος Σιαχάμης και τα…

6 ώρες πριν