Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ  "Το Πανεπιστήμιο μετά τις Καταγγελίες"

ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ  “Το Πανεπιστήμιο μετά τις Καταγγελίες”

Με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και τις εντάσεις που επικράτησαν στο τέλος της προηγούμενης, διοργανώνουμε μία εκδήλωση για να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινότητα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση έχει θέμα “Το Πανεπιστήμιο μετά τις Καταγγελίες” ενώ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στην αίθουσα “Λήδα Τασοπούλου” η οποία βρίσκεται στην οδό Ηρακλέους και Βασιλέως Γεωργίου Β στο Ναύπλιο. Θα συζητήσουμε σε αυτήν για το μέλλον του Πανεπιστημίου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, ειδικότερα μετά τον αντίκτυπο που είχαν οι καταγγελίες για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς και τον αγώνα υπεράσπισης των θυμάτων από τη φοιτητική κοινότητα. Το θέμα παραμένει φλέγον εν όψει της Πειθαρχικής διαδικασίας.

Σε αυτή την εκδήλωση σκοπεύουμε να εξετάσουμε την διαχείριση της πιθανής επιστροφής του καταγγελλόμενου και την ανησυχία που προκύπτει από τη σχετική φημολογία. Η κεντρική διάλεξη θα είναι από τον Ψυχαναλυτή Κώστα Σκαρπίδη και θα έχει τίτλο “Η αντιμετώπιση ενός συλλογικού τραύματος. Από την θεσμική εντροπία στην ψυχική επεξεργασία και στην επανόρθωση. Δυνάμεις και προοπτικές.”. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση φοιτήτριας εκ μέρους της ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ και στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Αν και έχουν προσκληθεί μέλη της διοίκησης για να χαιρετήσουν την εκδήλωση και να μιλήσουν θεσμικά επί του θέματος, αξίζει να σημειωθεί η άρνηση της προέδρου του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών Απευθύναμε πρόσκληση στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Αθανάσιο Κατσή, ο οποίος δε καταδέχτηκε να μας απαντήσει. Η στάση του δε μας εκπλήσσει για ακόμη μία φορά αν αναλογιστούμε από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε της υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών και καθηγητριών από τον τ. Αντιπρύτανη του.

H ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ είναι μία ένωση που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δραστηριοποιείται σε θέματα ισότητας και το φύλου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η ομάδα μας είναι μία ανεξάρτητη ακτιβιστική οργάνωση και με σκοπό την προαγωγή της έμφυλης ισότητας και την εξάλειψη κάθε είδους βίας και παρενόχλησης στο πανεπιστημιακό περιβάλλον. Με την δράση μας επιδιώκουμε : 

-Στήριξη και αναγνώριση της διαφορετικότητας εντός και εκτός Πανεπιστημίου

-Ασφαλείς εσωτερικές διαδικασίες καταγγελιών, όπου τα μέλη της κοινότητας να μπορούν να συμβουλεύονται νομικούς και ψυχολόγους.

-Ενημέρωση της κοινωνίας με εκδηλώσεις (ομιλίες/ συζητήσεις, συνέδρια, καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ)

-Ακτιβιστικές δράσεις (πορείες, αφίσες, ακτιβιστικές εκφάνσεις της τέχνης.)

 https://www.facebook.com/events/279790754887188

Η Ένωση για την Ισότητα και Φύλο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,

ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ