Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Το φως κέρδισε, δεν πρόκειται να...

Ο Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Το φως κέρδισε, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ »

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Εφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 75% των ψήφων ο κ.Κασσελάκης λαμβάνει 56,69% και η κυρία Αχτσιόγλου 43,31%.

Ο κ.Κασσελάκης έφτασε τα μεσάνυχτα στην Κουμουνδούρου, όπου τον υποδέχθηκαν συγκεντρωμένοι στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με συνθήματα. Με πλατύ χαμόγελο, ο κ.Κασσελάκης είπε:

Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον. Θέλω πρώτα απ’ όλα να πω ότι η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία, που είναι μόνοι τους και έχουν να περάσουν άλλη μία δυσκολία. εχουν την υποστήριξή μας όλων. Ευχαριστώ στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και την περασμένη Κυριακή και σήμερα και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ (στο σημείο αυτό διακόπτεται από το σύνθημα Στέφανε, γερά, κυβέρνηση ξανά και άλλαξέ τα όλα). Οφείλω την ευγνωμοσύνη μου στους εθελοντές της καμπάνιας μου, όπως και των εφορευτικών, και των συνυποψηφίων μου. Ευχαριστώ ολόψυχα.

Τα 30 μέλη της κεντρικής επιτροπής που μου έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσω στην κοινωνία, και σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου. Επέλεξαν το φως, χρειάζεται φως για να νικήσουμε. Να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Νίκο Παππά. Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένειά μου. Ολη την οικογένειά μου, ιδιαιτέρως τον αδελφό μου, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου. Τη δική μου προσωπική οικογένεια, που είναι ο Τάιλερ και η Φάρλι η σκυλίτσα μας. Να πω στον Τάιλερ, είσαι ο λόγος που είμαι εδώ, ευχαριστώ από την καρδιά μου, ευχαριστώ που τον έχετε αποδεχθεί τόσο πολύ. Επικοινώνησα με την Εφη Αχτσιόγλου που με συνεχάρη, και της έδωσα συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό αγώνα, την εκτιμώ και προσβλέπω στη συνεργασία της. Στον πόλεμο ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα, στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Το πρώτο ταξίδι θα είναι στους αδελφούς μας τους Κύπριους».

Συγχαρητήρια Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Η κυρία Αχτσιόγλου επικοινώνησε αρχικά με τον κ.Κασσελάκη και τον έχει συγχαρεί, ενώ λίγο αργότερα, σε δήλωσή της, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, είπε: «Ολοκληρώθηκε κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών. Τηλεφώνησα και συνεχάρην τον Στέφανο Κασσελάκη για την επιτυχία του και του ευχήθηκα δύναμη στα μεγάλα του καθήκοντα. Από αύριο ξεκινά νέος αγώνας για μαχητική αντιπολίτευση, ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, ήταν η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου. να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, που ήταν συνεχώς δίπλα μου». 

Τόσο με τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών Στέφανο Κασσελάκη, όσο και με την κυρία Αχτσιόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθως, με τον κ.Κασσελάκη επικοινώνησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, που του δήλωσε διαθέσιμος να ξεκινήσουν άμεσα συνεργασία.

Μεταξύ των πρώτων που αντέδρασαν στο εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ο Παύλος Πολάκης εκ των βασικών υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, που απηύθυνε προσκλητήριο στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρωθούν στην Κουμουνδούρου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ