Αυτοδιοικητικές 2023

Συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Αντώνη Λυμπέρη στον συνδυασμό “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη

Σε μια εποχή όπου η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα πρέπει να προχωρούν χέρι-χέρι, οι περιφερειακές αρχές αναλαμβάνουν έναν ολοένα και πιο κρίσιμο ρόλο. Στην καρδιά της Πελοποννήσου, μια περιοχή πλούσια σε ιστορία, φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πολλές.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Αντώνη Λυμπέρη Υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο στον συνδυασμό “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη , ο οποίος μας μίλησε για τις πρωτοβουλίες και τα σχέδια που θα αναληφθούν για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της περιοχής. Από την ενίσχυση του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής, μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της υποδομής, ο Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος μας παρουσίασε μια ολοκληρωμένη εικόνα των στρατηγικών που ακολουθούνται για το μέλλον της Πελοποννήσου.

Την συνέντευξη για το argonafplia.gr  έκανε η Βασιλική Ντουφεξή Δημοσιογράφος και Πρόεδρος Πειθαρχικού της Ένωσης ευρωπαίων Δημοσιογράφων , και Υπεύθυνη του τμήματος για την Ανθρώπινη Βία.

Κύριε Λυμπέρη ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας να μας δώσετε συνέντευξη , ενώ γνωρίζουμε  πόσο πολύτιμος είναι τώρα ο χρόνος σας , η ημέρα των εκλογών φτάνει και εσείς έχετε “οργώσει” όλη την Αργολίδα για ακόμα μια φορά αφού είστε Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Νέα Πελοπόννησο και τον Πέτρο Τατούλη .

* Αρχικά, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τις προτεραιότητες σας στην περιφέρεια για τα επόμενα χρόνια.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την πρόσκληση. Οι προτεραιότητες μας είναι πολλές και διάφορες, αλλά θα ήθελα να επικεντρωθώ σε τρία βασικά θέματα: την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της ενίσχυσης του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των υποδομών μας. Άλλωστε ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και ανθηρή περιφέρεια που θα προσφέρει ποιοτικές ζωές στους κατοίκους της.

* Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζετε για την ενίσχυση του τουρισμού;

 Φυσικά. Σχεδιάζουμε να προωθήσουμε την περιοχή μας ως έναν προορισμό που συνδυάζει φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά. Θα ενισχύσουμε τις τοπικές κοινότητες μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θα δημιουργήσουμε νέες τουριστικές διαδρομές που θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Επίσης, θα ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη οικολογικών καταλυμάτων και θα προωθήσουμε τον αγροτουρισμό, όπως και τα υπέροχα μονοπάτια της Πελοποννήσου όπου τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρων οι περιπατητές .

* Αυτό ακούγεται πολύ καλό. Πέρα από τον τουρισμό, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες σας για την αναβάθμιση των υποδομών;

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών, εργαζόμαστε για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την ανάπτυξη πιο αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς. Επιπλέον, με την ανακαίνιση και επέκταση των υδρευτικών δικτύων θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε καθαρό νερό για όλους τους κατοίκους της περιφέρειας. Επίσης, προβλέπεται η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, με τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και την ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής στα σχολεία.

* Αναφερθήκατε και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε σε αυτόν τον τομέα;

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Άλλωστε η φύση μας το έχει δείξει με άσχημο τρόπο , όπως παράδειγμα οι πρόσφατες οι πλημμύρες, ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά μέτρα για την προστασία του. Σχεδιάζουμε την εφαρμογή μιας σειράς από πρωτοβουλίες, όπως η προώθηση της ανακύκλωσης και η μείωση των απορριμμάτων μέσω ενημερωτικών καμπανιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επιπλέον, θα ενθαρρύνουμε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ θα δρομολογήσουμε προγράμματα για την προστασία και αναδάσωση των δασικών εκτάσεων της περιφέρειας.

* Τέλος, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να ενισχύσετε την αγροτική παραγωγή στην περιφέρεια.

Η αγροτική παραγωγή είναι ο βασικός οικονομικός πυλώνας της περιφέρειας μας. Σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε τους τοπικούς παραγωγούς μέσω επιδοτήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν πιο βιώσιμες και καινοτόμες μεθόδους καλλιέργειας. Επιπλέον, θα δημιουργήσουμε πλατφόρμες για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία και προάγοντας την απασχόληση.

* Μεταβαίνοντας στον νομό Αργολίδας όπου και βάζετε υποψηφιότητα, έναν νομό με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά, ποιες είναι οι βασικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζετε για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της περιοχής;

Ο νομός Αργολίδας είναι πράγματι ένας τόπος με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι να αναδείξουμε αυτήν την κληρονομιά μέσω της ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού. Σχεδιάζουμε να αναστηλώσουμε και να αναδείξουμε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία, δημιουργώντας μια σειρά από εκπαιδευτικές διαδρομές και εμπειρίες για τους επισκέπτες.

Επιπλέον, θέλουμε να ενθαρρύνουμε την τοπική παραγωγή και την αγροτική ανάπτυξη, οι αγρότες ιδιαίτερα έχουν περάσει τα πάνδεινα με τις καταστροφές των τελευταίων χρόνων . Αυτό θα γίνει μέσω της υποστήριξης των τοπικών παραγωγών της Αργολίδας και της δημιουργίας δικτύων για την καλύτερη διάθεση των προϊόντων τους. Θα πρέπει να τους δείξουμε τον “δρόμο” για να αντεπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις της αγροτικής αγοράς.

Τέλος, θα εργαστούμε για τη βελτίωση της υποδομής, ειδικά στον τομέα των μεταφορών, για να διευκολύνουμε την πρόσβαση στις ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής, δημιουργώντας ένα φιλόξενο και προσβάσιμο περιβάλλον για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της Αργολίδας.

* Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και για τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις σας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Κυρία Ντουφεξή σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και για την ευκαιρία να μιλήσω για τα σχέδια μας. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και εργαζόμαστε σκληρά για να δούμε την Πελοπόννησο να ανθεί και να προοδεύει. Είναι μια περιοχή με τεράστιο πολιτιστικό και φυσικό πλούτο, και πιστεύουμε ότι με τη σωστή διαχείριση και την υποστήριξη όλων των κοινωνικών εταίρων, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φωτεινό μέλλον για τους κατοίκους της. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συνεργασία, αλλά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Argonafplia.gr

Πρόσφατα

Μεγάλη Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε, τι συμβολίζει και πού είναι αφιερωμένη

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται…

7 λεπτά πριν

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ζυμαρικών για επιμόλυνση της πρώτης ύλης

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε για την ανάκληση φρέσκων ζυμαρικών από την Ιταλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση…

1 ώρα πριν

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αργολίδα : 15χρονος απείλησε με μαχαίρι τον πατέρα του

Ενα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή έναν 15χρονο σημειώθηκε εχτές το μεσημέρι στην Αργολίδα.…

2 ώρες πριν

Συνεδριάζει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων

Σύσκεψη  του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Ναυπλιέων θα πραγματοποιηθεί στις…

2 ώρες πριν

Ναύπλιο: Σύλληψη 29χρονής που πήγε σε κρατούμενο ναρκωτικά

Ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου για ένα περιστατικό με 29χρονη που πήγε σε κρατούμενο ναρκωτικά.…

2 ώρες πριν

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Συνολικά 1.208.661.888 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.799.517 δικαιούχους, από τις 29 Απριλίου έως τις 2…

3 ώρες πριν