Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠρόγραμμα εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Κίο Αργολίδας

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος στην Νέα Κιο Άργους διοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας  την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας.

11.00  Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό της «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση ομιλίας από τον κ. Γεώργιο Μανινή, Δικηγόρο τέως Δήμαρχο Νέας Κίου.

11.15   Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου, στο «Μνημείο Ηρώων», όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με: Την οργάνωση των ιεροτελεστιών: η Ι. Μ. Αργολίδος Τη συμμετοχή του Στρατού:η Υ.Δ.Υ. Π. ΝαυπλίουΤον σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, και την προετοιμασία του χώρου: ο Δήμος Άργους Μυκηνών Την τήρηση της τάξης: η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

Τελετάρχες ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης υπάλληλος της Π. Ε. Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ιωάννης Μαντζούνης

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Παναγιώτης Ε. Νίκας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ