ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου για την επίθεση και τραυματισμός ιατρών από ομάδα Ρομά

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10/8/2023, το βράδυ, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου, σημειώθηκε επίθεση ομάδας Ρομά, εξοργισμένων με τον θάνατο συγγενούς τους, κάποιοι εκ των οποίων τραυμάτισαν δυο παθολόγους του νοσοκομείου μας, τον έναν εξ΄αυτών σοβαρά (υπέστη κάταγμα πλευράς).

Παρόντες στο περιστατικό αστυνομικοί δεν απέτρεψαν την επίθεση. Επιπλέον, από την εισβολή στους χώρους του νοσοκομείου, διαταράχθηκε σοβαρά η λειτουργία του για μια τουλάχιστον ώρα. Το απαράδεκτο περιστατικό προστίθεται σε αντίστοιχα περιστατικά εριστικής και επιθετικής συμπεριφοράς ασθενών ή συνοδών ασθενών στο νοσοκομείο μας.

Ο αναπληρωτής διοικητής δεν αφιέρωσε σήμερα, παρά τις οχλήσεις μας, λίγο χρόνο σε μια συνάντηση με το σωματείο, ενώ εξ΄όσων γνωρίζουμε δεν έχει καταθέσει ακόμη μήνυση.
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του σωματείου μας ζήτησε και πραγματοποίησε, σήμερα το μεσημέρι, συνάντηση με τον επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Αργολίδας για το παραπάνω περιστατικό.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή επίθεση κατά συναδέλφων.
Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για τα προβλήματα στις δημόσιες μονάδες υγείας. Έτσι συγκαλύπτεται ότι η βαθύτερη αιτία της απαράδεκτης κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης.

Οπωσδήποτε όμως το άγχος, η αγωνία, η συναισθηματική φόρτιση δεν δικαιολογούν την στοχοποίηση και την επίθεση κατά εργαζομένων, που δεν ευθύνονται γι αυτά. Αντίθετα, τέτοιες συμπεριφορές προσθέτουν προβλήματα και υποβαθμίζουν
περαιτέρω το νοσοκομείο μας.
Οι συχνές επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

 να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων. Να μην ανατεθεί η φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία και οι εργολαβικοί και συμβασιούχοι φύλακες να προσληφθούν από το νοσοκομείο με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

 να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών. Καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου να υποβάλει άμεσα μήνυση κατά των δραστών και να καταγράψει τους τραυματισμούς αυτούς ως εργατικά ατυχήματα.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου

Argonafplia.gr

Πρόσφατα

Ημέρα μνήμης στο Ναύπλιο για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο τελετή με αφορμή την ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων…

1 ημέρα πριν

Άργος: Εκκίνηση του 1ου οδοιπορικού με μηχανές στους εγκαταλελειμμένους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Πελοποννήσου (βίντεο)

Κατέφτασαν χθες στο Άργος 200 μοτοσυκλετιστές με τις μηχανές τους για να λάβουν μέρος στο…

1 ημέρα πριν

Παπαδημητρακόπουλος – Λάζαρης: Οι παραγωγοί πορτοκαλιού πρέπει να κατανοήσουν τις παγκόσμιες αγορές

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος σε μία συνέντευξη με τον κ. Λάζαρη, υπεύθυνο για την στρατηγική ανάπτυξης…

2 ημέρες πριν

Ανακοίνωση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων Βρεφικών Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων, όλο αυτό…

2 ημέρες πριν

Σήμερα η Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»…

3 ημέρες πριν

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ B.C. κατεβάζει ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25

Στη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25 προχώρησε το Διοικητικό…

3 ημέρες πριν