Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚλειστά τα δικαστήρια την εβδομάδα από 21 έως 28 Ιουνίου ενόψει της...

Κλειστά τα δικαστήρια την εβδομάδα από 21 έως 28 Ιουνίου ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν πανελλαδικά τα δικαστήρια της χώρας επί μια εβδομάδα, από την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, έως και την Τετάρτη, 28 Ιουνίου, λόγω των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ενώ η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται μόνο την Παρασκευή, 23 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης Φίλιππα Σπυρόπουλου, ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την Τετάρτη, 21 Ιουνίου έως και την Τετάρτη, 28 Ιουνίου.

Στην εγκύκλιο, εκτός από το χρόνο αναστολής των δικαστηρίων, αναφέρονται τα εξής:

«Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής.

Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης κακουργημάτων ή πλημμελημάτων ανηλίκων που, αν τα τελούσε ενήλικος, θα ήσαν κακούργημα, σε περιπτώσεις που επίκειται λήξη του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. Όταν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής οι αρμόδιοι Εισαγγελείς επαναπροσδιορίζουν τις υποθέσεις στη συντομότερη εφικτή δικάσιμο μετά τη λήξη της αναστολής.

Ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων σχετικά με την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ιδίως, θα ρυθμιστούν με επιμέρους αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.

Η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται μόνο την Παρασκευή, 23 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ