Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών του ΙΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών του ΙΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Στα πλαίσια των σπουδών τους οι εκπαιδευόμενοι του Δ΄ Εξαμήνου της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Αργολίδας επισκέφτηκαν στις 7/6/2023 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα για τη φιλοξενία και την κα Κασσιανή Πλατή για την ξενάγηση, καθώς έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους σπουδαστές μας να γνωρίσουν από κοντά στοιχεία της λαογραφίας και να συνδέσουν βιωματικά τα μαθήματά τους με στοιχεία του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τις συλλογές του ΠΛΙ.

Η επίσκεψη στο ΠΛΙ αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων της ειδικότητας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στα δύο χρόνια φοίτησης στο ΙΕΚ, μέσα από τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν  σε επαφή με τους χώρους της μελλοντικής επαγγελματικής τους ενασχόλησης.  

Επίσης το νέο σπουδαστικό έτος θα λειτουργήσει και πάλι στο ΙΕΚ Αργολίδας η ειδικότητα “Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων”. Προσεχώς θα υπάρχει ανακοίνωση για όλες τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Αργολίδας.

Για το ΙΕΚ ΔΥΠΑ
Ο Διευθυντής
Νικόλαος Λέκκας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ