Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκδήλωση μνήμης για την 570η Επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως στον Άγιο...

Εκδήλωση μνήμης για την 570η Επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως στον Άγιο Πέτρο Άργους

Μέσα στον κατάμεστο ναό του Αγίου Πέτρου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 28 Μάη 2023 μια σεμνή εκδήλωση μνήμης για την 570η Επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως.

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια σπουδών του Ωδείου “Δίεσις” κ. Αγγελική Μαυρούλη καλωσορίζοντας τις αρχές του τόπου και τον κόσμο. Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν ύμνοι από τον Βυζαντινό Χορό του Ωδείου, του οποίου την επιμέλεια έχουμε μαζί με τον συνάδελφο κ. Αναστάση Λίτσα, ενώ στη συνέχεια η μικτή παραδοσιακή χορωδία και κλιμάκιο της ορχήστρας του Λυκείου των Ελληνίδων παρ. Άργους απέδωσε τραγούδια και θρήνους για την Πόλη και την Αγια-Σοφιά.

Τη μονωδία “Στου Βοσπόρου τ’ αγιονέρια” απέδωσε εξαιρετικά ο Αναστάσης ενώ στην απαγγελία των κειμένων ήταν ο φιλόλογος και πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής κ. Γεώργιος Τασσιάς.

Τη χορωδία συνόδευσαν οι: Στυλιανός Ντεβές και Γιώργος Σκούμπης (κανονάκι) και ο Βαγγέλης Μητροσύλης (παραδοσιακά κρουστά).

Στην αποφώνησή του ο π. Γεώργιος Σελλής υπογράμμισε το ρόλο της ιστορικής μνήμης στην πορεία ενός λαού στο διάβα των αιώνων, ώστε να μην την ξαναζήσει στα μελανά της σημεία. Στην εκδήλωση παρέστησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Νίκος Δελής, Νίκος Γκαβούνος κ.α. υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δαναού κ. Πέτρος Κοτσοβός, αρκετοί ιερείς του Άργους, και όχι μόνο, και πλήθος κόσμου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ