Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΞεκινά το μεγάλο έργο που θα αλλάξει την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου

Ξεκινά το μεγάλο έργο που θα αλλάξει την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου

Τέλος στην κυκλοφοριακή συμφόρηση σε βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας θα σηματοδοτήσει το νέο μεγάλο έργο που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση.

Στα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη Δυτική Αττική, χαρίζοντάς της μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση, αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας πεζογέφυρας στο Χαϊδάρι.

Αναφορά έκανε -μεταξύ άλλων- στο έργο, ύψους 55 εκατ. ευρώ, της σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω (που ουσιαστικά λειτουργεί έως προέκταση της Αττικής Οδού) με την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και την ολοκλήρωση του Τριπλού Κόμβου Σκαραμαγκά.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί ως «Εθνικού Επιπέδου» και σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση.

Το έργο αυτό θα αποσυμφορήσει σημαντικά την κίνηση των οχημάτων τόσο στην Εθνική Οδό από και προς Κόρινθο, όσο και στις λεωφόρους Σχιστού και Αθηνών.

Με τρεις αναβαθμισμένους κόμβους σε Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά και Σχιστό, η Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω θα αναβαθμίσει τη δυτική πλευρά της πόλης, ενώ θα σημάνει και την ολοκλήρωση/λειτουργία των διανοιγμένων σηραγγών «φαντάσματα» στη στροφή στον Σκαραμαγκά.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο «Σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου και ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά» περιλαμβάνει:

– Ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω στο τελευταίο τμήμα της μήκους 1,4 χλμ. μέχρι την Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου με την κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου (Η/Κ) Σκαραμαγκά.

– Αναβάθμιση του υφιστάμενου Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Σχιστού με κατασκευή ενός ακόμη υπερυψωμένου κλάδου με νέα γέφυρα υπεράνω της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου.

 Αναβάθμιση της Ε.Ο. Αθηνών -Κορίνθου στο τμήμα της μεταξύ του Η/Κ Σκαραμαγκά και του Α/Κ Σχιστού με αύξηση και αναδιαμόρφωση των λωρίδων κυκλοφορίας αυτής.

– Κατασκευή του νέου Α/Κ Ναυπηγείων επί της Λεωφόρου Σχιστού ανάντη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είναι αναγκαίος για την κατάργηση του ισόπεδου σηματοδοτημένου κόμβου στη διασταύρωση με Λεωφόρο Σχιστού και του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά καθώς και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών απαιτήσεων του οδικού δικτύου της περιοχής. Στα πλαίσια της κατασκευής του εν λόγω Ανισόπεδου Κόμβου αλλά και της αναβάθμισης του Α/Κ Σχιστού προβλέπεται και αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Σχιστού στο μεταξύ των δύο αυτών κόμβων τμήμα αυτής.

– Κατασκευή του απαιτούμενου δικτύου συλλεκτήρων όμβριων της περιοχής που εντάσσεται και εξυπηρετεί και τα παραπάνω οδικά έργα.

– Εργασίες μετατόπισης/προστασίας των δικτύων Ο.Κ.Ω. (Φυσικό Αέριο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ κ.ά).

www.carandmotor.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ