Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπιστημονικό συνέδριο με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΤΘΣ (2003-2013) στο...

Επιστημονικό συνέδριο με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΤΘΣ (2003-2013) στο Βουλευτικό Ναυπλίου

Επιστημονικό συνέδριο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών με αφορμή τα  20 χρόνια λειτουργίας του (2003-2013) 1-2 Ιουνίου 2023, Βουλευτικό Ναυπλίου«Οικο-Βιο-Λογίες: Άνθρωπος και Περιβάλλον στις Παραστατικές και Άλλες Τέχνες»

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του (2003-2013), σας προσκαλεί στην επιστημονική διημερίδα που διογρανώνει, με τίτλο «Οικο-Βιο-Λογίες: Άνθρωπος και Περιβάλλον στις Παραστατικές και Άλλες Τέχνες», στο Βουλευτικό Ναυπλίου την 1η και 2η Ιουνίου 2023.

    Θεωρητικοί, καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες, επιμελήτριες και επιμελητές καθώς και μεταπτυχιακές φοιτήτριες και φοιτητές στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το χορό, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες, τη θεωρία της λογοτεχνίας, τη φιλολογία, τη φιλοσοφία συζητούν σχετικά με τους τρόπους που αλληλεπιδρούν ο άνθρωπος και το περιβάλλον του στο πλαίσιο των τεχνών.

     Στο πλαίσιο της διημερίδας η διακεκριμένη θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου και τέχνης, μεταφράστρια, δοκιμιογράφος Ελένη Βαροπούλου θα αναγορευτεί επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος. Η τελετή θα λάβει χώρα την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023, 19.30, στο Βουλευτικό Ναυπλίου και η Ελένη Βαροπούλου θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο: Το τοπίο μεταξύ τοπιογραφίας, landscape theatre και εικαστικής εγκατάστασης. Το συνέδριο και η τελετή επιτιμοποίησης είναι ανοικτή για το κοινό.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

        Καθηγήτρια Αγγελική Σπυροπούλου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ