Συστατικά
50 ml ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. χοιρινό κιμά
200 γρ. ψωμί του τοστ
100 ml γάλα 3,5% λιπαρά
1 αυγό
αλάτι
1 πρέζα μπούκοβο
1 ½ κ.γ. κύμινο
1 πρέζα πιπέρι
δυόσμο
20 ml ούζο
100 γρ. αλεύρι για πανάρισμα
50 ml σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
250 ml νερό
1 κύβο κότας
400 γρ. κονκασέ ντομάτας ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κ.γ. ζάχαρη
1 στικ κανέλας
Για το σερβίρισμα
ρύζι μπασμάτι
φρέσκο δυόσμο
Για τα σουτζουκάκια
Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα, το ούζο και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, το μπούκοβο και το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί.
Πορσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες.
Ξαναφοράμε γάντια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι (περίπου 30-50 γρ. το καθένα)
Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.
Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι, πλάθωντας στο χέρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο ταψί.
Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές (για περίπου 5 λεπτά)
Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε και το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, 1 κύβο, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.
Καπακώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο!
http://akispetretzikis.com/
Το πιο δυνατό Pre Christmas Party της πόλης με τις καταπληκτικές μουσικές επιλογές και το…
Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, ενημερώνει τους πολίτες και τους…
Όλοι γνωρίζουμε ότι Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα φωτεινά λαμπιόνια, τα στολισμένα δέντρα με τα…
O Asteras Aktor Β΄ πέρασε νικηφόρα από το Άργος επικρατώντας 2-1 τον Παναργειακό και τον…
Το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» είχαν την χαρά να…
Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή. Στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ανδρών…