Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: "Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο,...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: “Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο, και κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να δώσει λύση στα προβλήματα μας”

Σε συνέχεια των συναντήσεων, το προεδρείο του Σωματείου μας πραγματοποίησε την πρώτη για το 2023 προγραμματισμένη συνάντηση την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Τρίπολη με τον Περ/ρχη κ. Γεωργανά Δημήτρη , την Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αρκαδίας κ.Λαλιώτη Ευφροσύνη, και τον Διοικητή Π.Υ Τρίπολης κ. Γαλιώτο Ιωάννη.

Αρχικά συναντηθήκαμε με τον κ. Περ/ρχη σε μια συνάντηση πουω κράτησε πάνω από μία ώρα τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν είναι :

 Αναφερθήκαμε: α) στο σοβαρό θέμα που προκύπτει από τις μεταθέσεις και μετακινήσεις συναδέλφων από τις Υπηρεσίες της Αργολίδας προς νησιά κτλ. (πάνω από 20 άτομα) β) στο
πρόβλημα με τους συναδέλφους εποχικούς της Αργολίδος που δεν τους στέλνει η υπηρεσία σε πυρκαγιές εκτός νομού επειδή με τον «εργάνη» δεν δίνατε να εργαστούν πέρα του 15ωρου .
Συνέπεια όλων αυτών είναι όταν υπάρχει μια φωτιά στην Πελοπόννησο και το συντονιστικό καλεί συνήθως 2 οχήματα + 6 άτομα πεζοπόρο αυτή η δύναμη συγκροτείτε από την βάρδια
μονίμων και ΠΠΥ .(δηλαδή φεύγουν 10 άτομα και καλούνται 10 άτομα επιφυλακή μέσα τα όποια αυτά την επόμενη μέρα είναι η βάρδια τους και θα χρησιμοποιηθούν ως αλλαγές στην πυρκαγιά, συνεπώς ξεπερνούν τις 45-50 ώρες συνεχόμενης εργασίας και δεν προβλέπεται από πουθενά αυτό). Επίσης του τονίσαμε ότι αρκετές φορές γίνεται κατάχρηση της γενικής επιφυλακής χωρίς να χρειάζεται.
Ή θέση του Περ/ρχη είναι ότι το καταλαβαίνει αλλά είναι συνέπεια του ωραρίου 24ωρης εργασία. Και ότι θα προσπαθήσει να αποφεύγεται το 6μελες πεζοπόρο και ότι θα ζητήσει μια ομάδα ΕΜΟΔΕ στον Ισθμό. Όσο αφορά το θέμα με το ωράριο των εποχικών είπε ότι πρέπει να το δει σε συνεννόηση με τον ΔΙΠΥΝ Αργολίδας.
 Αναφέραμε ότι τα πυροφυλάκια είναι μεγάλο «εργαλείο» για την γρήγορη επέμβαση σε μια φωτιά. Ορισμένα πυροφυλάκια δεν λειτουργούν καθόλου και τα υπόλοιπα επανδρώνονται μόνο με ένα άτομο. Ορισμένα έχουν καταστραφεί και ενώ η αντιπυρική
ξεκίνησε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια συντήρησης. Μας είπε ότι είναι θέμα δήμων για επιπλέον άτομα.
 Του αναφέραμε το μεγάλο πρόβλημα της Π.Υ Άργους που έχει μόνο 3 εποχικούς.
 Σχετικά με προϊστάμενο στο Π.Κ Τροιζήνας μας είπε ότι έχει δώσει εντολή στον ΔΙΠΥΝ Αργολίδας να πάει άμεσα Αξιωματικό.
Στο Π.Κ Τροπαίων υπάρχει το ίδιο πρόβλημα αλλά ο κ. Περ/χης εδώ περιμένει από το ΑΠΣ να δώσει λύση και να στείλει αξιωματικό. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο εδώ ο κ. Γεωργανάς δεν προχωρά σε μετακίνηση αξιωματικού.
Στο Π.Κ Τροίζήνας συνεχίζει να μετακινεί αντικανονικά 4 άτομα για 4 ον μήνα. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν τρία κλιμάκια που και τα τρία ανήκουν γεωγραφικά, στην Αττική και επιχειρησιακά στην Αργολίδα, στα δύο πάμε συναδέλφους με αποσπάσεις και οικονομική αποζημίωση όπως προβλέπεται , και στο άλλο κάνουμε μετακινήσεις από Αργολίδα. Επίσης τον ενημερώσαμε ότι η επιλογή των συναδέλφων για μετακίνηση δεν γίνεται με την
σειρά μορίων.
Μας απάντησε ότι οι επιλογές συναδέλφων δεν γίνεται από αυτόν.
 Αναφερθήκαμε για το Π.Κ Κρανιδίου ότι δεν έχει όχημα Διασωστικό με πλήρη εξοπλισμό. Μας απάντησε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί.
 Έγινε αναφορά για τα εξαιρέσιμα ,υπερωρίες , και νυχτερινά στους ΠΠΥ της Π.Υ Τρίπολης. Μας ανέφερε ότι είναι θέμα Διοικητή.
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε για το ίδιο θέμα με την κ. Λαλιώτη και τον κ. Γαλιώτο. Έγινε μια κουβέντα σε καλό κλίμα ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι να διορθωθεί το πρόβλημα με την παρέμβαση του κ. Γαλιώτου. Ο Διοικητής μας υποσχέθηκε ότι θα
δώσει λύση στο θέμα. Συνάδελφοι το συμπέρασμα μετά τις συναντήσεις στο ΑΠΣ αλλά και
στην Τρίπολη, το συμπέρασμα είναι ότι ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο, και κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν .
Έστω και σε κάποια ……..
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ