Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕπετειακές εκδηλώσεις της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη

Επετειακές εκδηλώσεις της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη

Με τιμές έγιναν οι εκδηλώσεις της β’ Εθνοσυνέλευσης στο Αστρος με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δίνει έμφαση στη σημασία της συνάντησης αυτής για την προώθηση της δημοκρατίας και της συνεργασίας μεταξύ των εθνών .

Η Εθνοσυνέλευση στο Αστρος είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη συνεργασία των εθνών της περιοχής της Μεσογείου και στην προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Η πρωτοβουλία αυτή έχει προέλθει από την Ελλάδα και την Κύπρο και έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Στη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης στο Αστρος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην προώθηση αυτής της συνεργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Εθνοσυνέλευση Παράλιο Αστρος θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ των χωρών της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει μακρά ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά και έχει επίσης μια πλούσια οικονομία που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τις άλλες χώρες της περιοχής για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία και η αστάθεια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής:

09:30 Συγκέντρωση επισήμων στο Δημαρχείο

10:15 Μετάβαση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

10:30 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου

11:15 Συγκέντρωση στον Ιερό Χώρο της Εθνοσυνέλευσης, όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση

Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Σύμβουλο του Πρωθυπουργού

Κατάθεση στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής

Εθνικός Ύμνος

12:30 Παρέλαση μαθητική, στρατιωτική, συλλόγων στην κεντρική πλατεία Άστρους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ