Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΜε τρόπο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον θέτονται οι βάσεις για τη...

Με τρόπο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον θέτονται οι βάσεις για τη δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων!

Με τρόπο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον θέτονται οι βάσεις για τη δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων!

Αναπτύσσεται η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ στο Δήμο μας!
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Σωτήριος Αθ. Σούχλας υπέγραψε τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποπληρωμή της πράξης με τίτλο: «Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων – Ολοκληρωμένες Δράσεις Ηλεκτροκίνησης», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 €.
Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ12 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά:
Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων, περιλαμβανομένης της εγγύησης και της υποστήριξης – εκπαίδευσης για τη λειτουργία τους και Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Διαχείρισης Ηλεκτρικών οχημάτων και Σταθμών φόρτισης.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
Α) Δύο (2) Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας.
Πρόκειται για οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκρότηση και τη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας!
Η χρήση των δύο (2) ηλεκτροκίνητων λεωφορείων θα έχει τεράστιες ωφέλειες! Ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση στη συντήρησή τους, ελάχιστος χρόνος παραμονής στα συνεργεία, μηδενική κατανάλωση καυσίμων, σημαντική εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας, μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, μηδενική εκπομπή μικροσωματιδίων μεγαλύτερων των 10PM, σημαντική μείωση εκπομπής θορύβου, ευκολία εξεύρεσης ανταλλακτικών λόγω της απλότητας κατασκευής των ηλεκτροκινητήρων, μείωση στο ελάχιστο της επικινδυνότητας στην ανάφλεξη και έκρηξη, λόγω έλλειψης των καυσίμων.
Β) Προμήθεια νέων πιο εξελιγμένων φορτιστών DC.
Τα εν λόγω συστήματα και λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσφέρουν ποιότητα και αξιοπιστία, είναι συμβατοί με την πιο πρόσφατη τεχνολογία, ενώ μεγιστοποιούν τα κέρδη και ελαχιστοποιούν τα κόστη λειτουργίας.
Γ) Ένα (1) Ηλεκτρικό Επιβατικό Όχημα, το οποίο θα είναι 100% ηλεκτρικό.
Πρόκειται για όχημα με μεγαλύτερη μπαταρία βελτιωμένης ισχύος, μηδενικούς ρύπους, φιλικό προς το περιβάλλον, αθόρυβο, με εξαιρετικές επιδόσεις, χαμηλό κόστος συντήρησης, ευκολότερη οδήγηση και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά του προσωπικού.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων, συντελώντας έτσι στην ενεργειακή του αναβάθμιση μέσω του περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της μείωσης του συνολικού κόστους κινητικότητας (λειτουργικό, συντήρησης, κλπ.) των υπηρεσιών του, ενώ παράλληλα θέτουμε τις βάσεις για τη Δημοτική Συγκοινωνία!
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ