Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑTBEX Europe 2023: Η «αφρόκρεμα» των online τουριστικών μέσων και δημιουργών περιεχομένου...

TBEX Europe 2023: Η «αφρόκρεμα» των online τουριστικών μέσων και δημιουργών περιεχομένου από όλον τον κόσμο έρχετε στην Πελοπόννησο

Η «αφρόκρεμα» των online τουριστικών μέσων και δημιουργών περιεχομένου από όλον τον κόσμο θα συναντηθεί στην Καλαμάτα από τις 8 – 12 Μαΐου 2023 στο Διεθνές Συνέδριο Online Travel Media TBEX Europe 2023: Μοναδική Εμπειρία της Πελοποννήσου και της Ελλάδας .

Η μεγαλύτερη συνάντηση στον κόσμο

Πρόκειται για μια διεθνή επιτυχία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αφού το συνέδριο είναι η μεγαλύτερη συνάντηση στον κόσμο που φέρνει κοντά μεγάλα ονόματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, από online travel media, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου, αλλά και στελέχη Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, διαμορφώνοντας και επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ευρώπης, θεωρείται αρχή μιας νέας δυναμικής ανάπτυξης για τον προορισμό που το φιλοξενεί

Η  μέση διάρκεια διαμονής στην ευρύτερη περιοχή των συμμετεχόντων συνέδρων  εκτιμάται μεταξύ 10 και 30 ημερών, κάτι που δίνει δυναμική στην τουριστική κίνηση για την περίοδο από το τέλος Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου. Επίσης η προστιθέμενη αξία είναι σημαντική. Για παράδειγμα η ΤΒΕΧ Europe 2018 στην Οστράβα της Τσέχικης Δημοκρατίας δημιούργησε 22 εκατ. δολ  Total Marketing Value (πηγή: ΤΒΕΧ – Visit Chech Republic).

Η διοργάνωση της Ισπανίας

Στην ΤΒΕΧ Europe 2022 στην Marbella της Ισπανίας, συμμετείχαν δημιουργοί περιεχομένου, δημοσιογράφοι και influencers από την Ευρώπη (56%), την Βόρεια Αμερική (37%), την Ασία (4%) και άλλες περιοχές(3%).

Στην Αθήνα το 2014 το συνέδριο ήταν sold out, με 850 συμμετέχοντες, 143 εκατομμύρια impressions ενώ η μέση διάρκεια διαμονής στην Αθήνα τότε από τους συμμετέχοντες της ΤΒΕΧ ήταν 30 ημέρες!

Χορηγοί έχουν αποτελέσει οργανισμοί και επιχειρήσεις όπως η Airbnb, Booking.com, Hilton, Ritz Carlton,Viator, Tripadvisor, KLM, Delta Airlines, Aegean Airlines, Qatar Airways, British Airways.

διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ