Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΥπόμνημα προς τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών -...

Υπόμνημα προς τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών – Βρεφικών Σταθμών Δήμου Ναυπλιέων

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των
Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών
Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων

ΝΑΥΠΛΙΟ 17/03/2023

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς:
πρόεδρο κ. Μπούνο και ΔΣ Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ
ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Έναρξη λειτουργίας δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων».
Κύριε Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. του Δήμου Ναυπλιέων,
φέτος υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών. Το προηγούμενο ΔΣ σας υπέβαλε υπόμνημα με σχετικά ερωτήματα με
Αρ. Πρωτ. 2100/16-09-2022, στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ή τουλάχιστον δεν έχει ληφθεί από εμάς γραπτή απάντηση. Παρακαλούμε να μας προωθήσετε την απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν στο υπόμνημα, ώστε να γνωρίζουμε επίσημα τι ακριβώς ισχύει και να ενημερώσουμε τους γονείς του συλλόγου μας σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας.

Το ζήτημα της έναρξης λειτουργίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αφορά εκατοντάδες οικογένειες και μας απασχολεί διαρκώς, αφού και τα προηγούμενα έτη παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις. Όπως ορίζει ο Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΦΕΚ 4249/Β/5-12-2017), «η λειτουργία των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή».

Η εύρυθμη λειτουργία και η έγκαιρη έναρξη των δημοτικών σταθμών κάθε χρονιά είναι
αναγκαία προϋπόθεση για να μπορούν οι γονείς να προγραμματίσουν τις εργασίες και
δραστηριότητές τους. Τυχόν καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας των σταθμών
συνεπάγονται μεγάλα προβλήματα και πρόσθετα οικονομικά βάρη για τους γονείς σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που
δημιουργείται, οι γονείς αναγκάζονται να καταφύγουν σε πρόσκαιρες και πρόχειρες λύσεις με αρνητικό αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας, στην ψυχική υγεία όλων των μελών της οικογένειας και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών. Σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι η προσχολική αγωγή, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν δυσλειτουργίες που να θέτουν σε τέτοια δύσκολη θέση γονείς και παιδιά.

Σας παρακαλούμε, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στις οικογένειες του Δήμου μας, να προβείτε ως Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει ότι από την ερχόμενη χρονιά και στο εξής, οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί θα ξεκινούν κανονικά και ομαλά τη λειτουργία τους, με όλα τα παιδιά παρόντα από την 1η Σεπτεμβρίου και για όλο το έτος.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος             Η Γραμματέας

Πιάκου Βασιλική         Δουβίκα Μαρία

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ