Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜια γιορτή για το νερό με ενημέρωση , ευαισθητοποίηση , προβληματισμό παιχνίδι...

Μια γιορτή για το νερό με ενημέρωση , ευαισθητοποίηση , προβληματισμό παιχνίδι και δημιουργία έζησαν σήμερα οι μαθητές στο Ναύπλιο

Το νερό του πλανήτη έχει τεράστια και πολυδιάστατη αξία για τα νοικοκυριά, τη διατροφή, την κουλτούρα, την εκπαίδευση, την οικονομική δραστηριότητα του ανθρώπου και για την ακεραιότητα του φυσικού περιβάλλοντος – αξία πέραν της τιμής του.

Αν παραβλέψουμε αυτή την πολυδιάστατη αξία διατρέχουμε τον κίνδυνο της κακοδιαχείρισης αυτού του αναντικατάστατου φυσικού πόρου, ο οποίος δεν είναι ανεξάντλητος. Ο Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 6 του ΟΗΕ ορίζει ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις αποχέτευσης. Χωρίς μία βαθιά κατανόηση της πραγματικής, πολυδιάστατης αξίας τους νερού, δεν θα είναι δυνατή η διαφύλαξη αυτού του κρίσιμου φυσικού πόρου για όλους στη συνέχεια της πορείας του πλανήτη και της ανθρώπινης επιβίωσης …….
Μια γιορτή για το νερό με ενημέρωση , ευαισθητοποίηση , προβληματισμό παιχνίδι και δημιουργία έζησαν σήμερα οι μαθητές της ΣΤ΄ και Δ΄τάξης του σχολείου μας στην Πλατεία Συντάγματος φιλοξενούμενοι από τη ΔΕΥΑΝ και εκπαιδευόμενοι από τη ΣΤ3 τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου που υλοποίησε μια αξιόλογη δράση στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που άξιζε τη διάχυση.Ένα πανηγύρι χαράς , χρωμάτων και δημιουργίας για τα παιδιά μας !
Επισκεφθήκαμε νωρίς το πρωί τις κρήνες του Ναυπλίου που χρονολογούνται από την Τουρκοκρατία… φορέσαμε χρωματιστά μπλουζάκια δωρεά της ΔΕΥΑΝ για να συμμετέχουμε σε ομάδες , κεραστήκαμε σαντουϊτσάκια και χυμούς , γνωρίσαμε νέους φίλους συνεργαστήκαμε , ζωγραφίσαμε , παίξαμε ,αφηγηθήκαμε ,φυτέψαμε και ξεδιψάσαμε!
Η ημέρα έκλεισε στο Βουλευτικό με παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του 4ου Δ.Σχ.Ναυπλίου και με μια όμορφη συζήτηση με τον συγγραφέα και πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ κο Σπαντιδέα.
Οι μαθητές μας είχαν μια όμορφη δημιουργική μέρα! Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας κα Βασιλείου ,κο Κόντο και κα Τσαμπούκα και φυσικά τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου για τη φιλοξενία.
ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΛΕΙΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ