Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΕαρινή ισημερία με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας

Εαρινή ισημερία με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας

Ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Ωστόσο την Τρίτη θα σημειωθούν βροχές στη δυτική Ελλάδα, με τον καιρό να θυμίζει ξανά Άνοιξη από την Τετάρτη με Πέμπτη.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης! 
Η άνοιξη έφτασε και επισήμως, καθώς σήμερα, Δευτέρα (20/3), είναι η ημέρα της εαρινής ισημερίας για το 2023, του φαινομένου κατά το οποίο η μέρα και νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια.

Στην Αθήνα θα έχουμε μια όμορφη ηλιόλουστη ημέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου. 
Την 25η Μαρτίου ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με ανεβασμένες θερμοκρασίες, «κατάλληλος καιρός για αποδράσεις», όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Ο καιρός με μια ματιά

-Βελτίωση του καιρού – Τοπικά φαινόμενα την Τρίτη και Τετάρτη

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή στις περισσότερες περιοχές

-Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σημαντικά την Τρίτη και Τετάρτη
Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ