Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκδηλώσεις για τον εορτασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 στο...

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 στο Ναύπλιο (πρόγραμμα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου.Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τωνοργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειώντου Ναυπλίου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

10.00 Επετειακές ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.11.00 Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές – μαθήτριεςκαι σπουδαστές στα μνημεία Ηρώων της πόλης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 07.00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος.

08.00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώον του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από ΤιμητικόΆγημα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Υποδομών (Υ.Δ.ΥΠ.) Ναυπλίου.

11.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Μπουμπάρη, Φιλόλογο 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

11.30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον του Ναυπλίου(25ης Μαρτίου) από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, τηςΠεριφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των ενώσεωνΕθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων. Θα τηρηθείσιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θαολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

12.00 Παρέλαση: Δημοτικής Φιλαρμονικής, μαθητών – μαθητριών, προσκόπων,συλλόγων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Χώρος της παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος 25ης Μαρτίου(έμπροσθεν του Ηρώου Ναυπλίου).Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από τη Φιλαρμονική ΚυνοπιαστώνΔήμου Κέρκυρας18.30 Υποστολή της Σημαίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με:• Την οργάνωση των ιεροτελεστιών: η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος• Τη συμμετοχή του Στρατού: η Υ.Δ.ΥΠ. Ναυπλίου• Το σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασία του χώρου: ο Δήμος Ναυπλιέων• Την τήρηση της τάξης: η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας• Τη συμμετοχή των μαθητών-μαθητριών: οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Τελετάρχες ορίζονται: ο υπάλληλος της Π.Ε. Αργολίδας κ. Ιωάννης Στάθης και ο υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Στυλιανός Γκουριώτης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ