Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑίθριος καιρός με θερμοκρασίες έως και 19 βαθμούς -Πού θα έχει βροχές...

Αίθριος καιρός με θερμοκρασίες έως και 19 βαθμούς -Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές με αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη και στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην περιοχή του Καστελόριζου έως τις πρωινές ώρες

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φθάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ανά την Ελλάδα σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 και στη νότια Κρήτη έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για την Τετάρτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα στα δυτικά το πρωί και στο ανατολικό Αιγαίο το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (πλήν Θράκης) καθώς και στα ορεινά της Κρήτης

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 και στα υπόλοιπα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ