Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΆργος: Εκδήλωση με ομιλητή τον Δρ. Πολύκαρπο Αδαμίδη «Η κρίση στις Ελληνοτουρκικές...

Άργος: Εκδήλωση με ομιλητή τον Δρ. Πολύκαρπο Αδαμίδη «Η κρίση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Δίκαιο της Θάλασσας»

Εκδήλωση με θέμα  : «Η κρίση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Δίκαιο της Θάλασσας» το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, έναρξη: 19.00 στην Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος»

Ομιλητής: Δρ. Πολύκαρπος Αδαμίδης – Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων & Προμηθειών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Προλογίζει:

Ηλίας Κωνσταντακόπουλος Αντεισαγγελέας Εφετών – MSc Εγκληματολογίας Universita di Roma “LA SAPIENZA”

Πρόγραμμα εκδήλωσης

19.00 Εισαγωγή : Ηλίας Κωνσταντακόπουλος – Αντεισαγγελέας Εφετών, MSc Εγκληματολογίας Universita di Roma “LA SAPIENZA”

19.30 Ομιλία : Δρ. Πολύκαρπος Αδαμίδης – Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων & Προμηθειών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

O κ. Πολύκαρπος Αδαμίδης, γεννήθηκε στην Κατερίνη την 01/12/1971, όπου και ολοκλήρωσε τον κύκλο των εγκύκλιων σπουδών του, αριστεύσας και πρωτεύσας. Εισήχθη με την πρώτη κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1989, από όπου και αποφοίτησε πρώτος τον Ιούλιο του 1993, με βαθμό πτυχίου 9,58 δίνοντας τον όρκο της Σχολής. Ως υπότροφος πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, από όπου και αποφοίτησε το 1995. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως δόκιμος και σήμερα είναι έφεδρος λοχαγός Υλικού Πολέμου.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Αριστοτέλειο, στη θεματική του Δικαίου του Ανταγωνισμού, ως μεταπτυχιακός υπότροφος του ΙΚΥ, κατόπιν εξετάσεων. Εργάσθηκε σε Κοινοτικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα στα Βαλκάνια και ειδικά στη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας των Σκοπίων ως ειδικός Νομικός σύμβουλος και παρείχε επί χρόνια τις υπηρεσίες του ως Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών και Άμυνας, όπου και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων. Έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το 2017 εξελέγη αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έχει συγγράψει σειρά επιστημονικών άρθρων σε θέματα προμηθειών, διεθνών συναλλαγών και Ποινικού Δικαίου, ενώ τα πλέον πρόσφατα συγγράμματά του είναι “Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας” και το “Δίκαιο του Πολέμου”.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ