Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΝαύπλιο: Τελετή λήξης του 16ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Γυναικών (βίντεο)

Ναύπλιο: Τελετή λήξης του 16ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Γυναικών (βίντεο)

Τo Ναύπλιο κέρδισε το μεγάλο στοίχημα με τη διοργάνωση της 16ης Μεσογειάδας Γυναικών και «βάζει πλώρη» πλέον για τις νέες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

 

Η επόμενη θα είναι το FinalFour του ΚυπέλλουΑνδρών όπως προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής
Μετά τον τελικό Ισπανία- Μαυροβούνιο ακολούθησε η τελετή λήξης του 16ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Γυναικών.

Oι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών και οι επίσημοι τόνισαν στις ομιλίες τους:

Ζόραν Ραντόιτσιτς (Πρόεδρος Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ):
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές, την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, τον Πρόεδρο Κώστα Γκαντή, το Δήμο Ναυπλιέων και το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Μαντζούνη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά που μας τιμά με την παρουσία του. 

Θέλω να συγχαρώ αυτές τις σπουδαίες αθλήτριες που αυτές τις ημέρες αγωνίστηκαν εδώ κι έδειξαν πως το χάντμπολ έχει σπουδαίο μέλλον. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους διαιτητές και τους παρατηρητές που φρόντισαν για την επιτυχία αυτού του πρωταθλήματος. Πρέπει να τονίσω πως αυτές οι αθλήτριες βελτιώνονται και στα πρωταθλήματα των ηπείρων τους και των χωρών τους και θα πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα. Σας εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον».

Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού):
«Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση και ελπίζω να ευχαριστήθηκαν την φιλοξενία και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Αργολίδα, το Ναύπλιο και την Ελλάδα. Από την δική μου αθλητική εμπειρία, αυτά τα 20 χρόνια στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, πολύ γειτονικό με το χάντμπολ, καταλαβαίνω το πόσο σημαντικό είναι σε αυτές τις ηλικίες να έχουμε τέτοιες όμορφες διοργανώσεις που δημιουργούν σχέσεις μεταξύ των αθλητριών των ίδιων ομάδων αλλά και μεταξύ των διαφορετικών χωρών και εύχομαι κάποια από τα κορίτσια εδώ να τα δούμε και σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Δημήτρης Κωστούρος (Δήμαρχος Ναυπλιέων):
«Οι μέρες αυτές είναι δύσκολες για όλους μας, αν και αυτή η διοργάνωση ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση που δυστυχώς πραγματοποιήθηκε μέσα σε Εθνικό πένθος. Το κλίμα θα ήταν πολύ πιο εορταστικό αν δεν είχε συμβεί αυτή η εθνική τραγωδία. Μια ευχή να έχετε όλοι υγεία, οι εμπειρίες που αποκομίσατε να σας φανούν χρήσιμες στο μέλλον, να βελτιώνεστε μέρα με την μέρα και να σας δούμε σε πολύ μεγαλύτερα πρωταθλήματα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Να θυμόσαστε τους αγώνες στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ