Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠΟΣΕΑ: Παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυθαίρετων εκκλήσεων από Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, οι οποίες απεύθυναν...

ΠΟΣΕΑ: Παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυθαίρετων εκκλήσεων από Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, οι οποίες απεύθυναν έκκληση χωρίς να υπάρχει ανάγκη την παρούσα στιγμή

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σας κοινοποιούμε την ενημέρωση που λάβαμε από την ΠΟΣΕΑ σχετικά με τις ανάγκες αίματος λόγω του
πολύνεκρου δυστυχήματος 28/2/2023.
———————————————————————————————————————-
Αθήνα, 02/03/2022
Αρ. Πρωτ.: 13636
Προς: Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, Πρόεδρο & Μέλη Δ.Σ.
Θέμα: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΙΜΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ
ΤΕΜΠΗ ΤΗΝ 28η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
 
Αξιότιμε(η) κύριε(α) Πρόεδρε και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό γεγονός πού συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών. Η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους Συλλόγους-Μέλη της να συνδράμουν πραγματοποιώντας Εθελοντικές Αιμοδοσίες με σκοπό
την ενίσχυση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από το δυστύχημα.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α. κ. Παναγιώτης Κατσίβελας καθώς και Υπηρεσίες Αιμοδοσιών Νοσοκομείων της Λάρισας και της Αττικής, μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί τους χθες μας διαβεβαίωσαν ότι οι ανάγκες έχουν καλυφθεί και ότι η ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις για προσφορά ήταν μεγάλη.
Παρόλα αυτά παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυθαίρετων εκκλήσεων από Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, οι οποίες απεύθυναν έκκληση χωρίς να υπάρχει ανάγκη την παρούσα στιγμή.

Όπως καταλαβαίνετε τέτοιες αυθαίρετες πρωτοβουλίες μπορεί να προκαλέσουν ελλείψεις για τους πολυμεταγγιζόμενους συνανθρώπους μας το επόμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και σωστό προγραμματισμό τις επόμενες Εθελοντικές Αιμοδοσίες μας.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ε.ΚΕ.Α. και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για ενδεχόμενες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν.
Επίσης παρακαλούμε τους Συλλόγους Μέλη της Ομοσπονδίας μας όπως αναβάλουν προς το παρόν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους για το επόμενο διάστημα, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο και εμείς στο Εθνικό πένθος.
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Δύναμη.
 
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας             Θεολόγος Χρ. Ζώτος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ