Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ«Ασφαλής διαδικτυακός κόσμος για το παιδί μου»από το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος σε...

«Ασφαλής διαδικτυακός κόσμος για το παιδί μου»από το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»

Το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «Ασφαλής διαδικτυακός κόσμος για το παιδί μου» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, το μεγαλύτερο δίκτυο δήμων στην Ελλάδα, είναι φορέας υποδοχής του «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος», το οποίο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος επικοινωνίας ανάμεσα στους πολίτες των κρατών-μελών και την ΕΕ με στόχο να φέρει τις ευρωπαϊκές αξίες, ιδεώδη και πολιτικές πιο κοντά στους πολίτες της περιφέρειας Πελοποννήσου, δίνοντας έμφαση στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2019-2024.

Μία από τις κύριες επιδιώξεις της ΕΕ είναι να καταστήσει την Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή ενδυναμώνοντας τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις διοικήσεις με μια νέα γενιά τεχνολογιών, όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας.

Για να είναι οι κοινωνίες και οι οικονομίες μας έτοιμες για την ψηφιακή εποχή, η ΕΕ έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει έναν ασφαλή ψηφιακό χώρο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ο οποίος θα είναι συμπεριληπτικός και προσβάσιμος για όλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό που διαφυλάσσει τις αξίες της ΕΕ και προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών, ενώ παράλληλα ενισχύει την ψηφιακή κυριαρχία της Ευρώπης.

Σήμερα, τα παιδιά χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια. Αλληλοεπιδρούν, ψυχαγωγούνται, παίζουν, παρακολουθούν, εκφράζονται και μαθαίνουν στο διαδίκτυο. Όμως αυτό συνοδεύεται από κινδύνους, όπως η παραπληροφόρηση, ο κυβερνοεκφοβισμός, και το επιβλαβές και παράνομο περιεχόμενο.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική δράση για γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο να αναδείξει αυτούς τους

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται, εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές. κίνδυνους και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν εκείνοι να τους αναγνωρίζουν, αλλά και να ενδυναμώσουν τις δικές τους ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι νεαροί χρήστες μπορούν να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά και να διαμορφώνουν μια συμπεριφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα έχει θετικές συνέπειες στην ανάπτυξη τους.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και εκπρόσωπος της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ