Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική"Οι κακές γλώσσες λένε..."Πάρτε στα σοβαρά την ιδιότητά σας ως υποψήφιοι δήμαρχοι κύριοι...

Πάρτε στα σοβαρά την ιδιότητά σας ως υποψήφιοι δήμαρχοι κύριοι…

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Ορφανός προσφάτως εκτέθηκε ζωντανά στον (αμείλικτο) τηλεοπτικό φακό σε περιφερειακό κανάλι (tv super). Να γράψω αρχικά ότι προφανώς δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο και τον επιστήμονα. Εδώ όμως θα τον κρίνω ως πολιτικό και ειδικότερο ως πολιτικό που φιλοδοξεί να κυβερνήσει για τα επόμενο χρόνια έναν από τους πλέον “απαιτητικούς” δήμους της χώρας, το Δήμο Ναυπλιέων. Δεν ξέρω ο ίδιος ή η δημοτική του παράταξη τι προσδοκίες είχαν από αυτή την “έκθεση” αλλά δε νομίζω να περίμεναν αυτή την, κάτω του μετρίου, παρουσία.

Μάθαμε ότι του αρέσει η ενασχόληση με τα κτήματα αλλά δεν ακούσαμε καμία πρόταση για το Δήμο Ναυπλιέων. Μάθαμε ότι επιθυμεί τουρισμό 365 μέρες το χρόνο στο Δήμο και όχι μόνο Σαββατοκύριακα (χαίρω πολύ) αλλά μας κράτησε κρυφό πως θα το πετύχει αυτό. Δεν ακούσαμε κάποια κριτική για τη δημοτική αρχή Κωστούρου. Μας έκανε δε γνωστό πως καμία εμπειρία δεν έχει από την αυτοδιοίκηση.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του μας ενημέρωσε πως τους επόμενους μήνες (!) θα διατυπωθεί. Μας ενημέρωσε ότι προτεραιότητα είναι -γενικώς- η αλλαγή “νοοτροπίας”. Ερωτήθηκε για το “όραμά του για το δήμο” και ας μην σχολιάσω καλύτερα τι ακούσαμε.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι περιμένουν πως πετυχαίνουν υποψήφιοι με αντίστοιχες εμφανίσεις. Ο επόμενος δήμαρχος θα κυβερνήσει τον (όποιο) Δήμο για πέντε χρόνια, με τον εκλογικό νόμο σύμμαχο στα δημοτικά συμβούλια και οφείλουν οι υποψήφιοι να μιλούν ξεκάθαρα. Αλλιώς δείχνουν πολύ απλά ότι ΔΕΝ είναι έτοιμοι. Προτάσεις, προτάσεις, προτάσεις κύριοι. Προτάσεις ρεαλιστικές, κοστολογημένες πάνω σε “οδικό άξονα” υλοποίησης. Να δείξουν ότι γνωρίζουν για τι μιλάνε. Ότι γνωρίζουν πως θα κυβερνήσουν. Αλήθεια γνωρίζουν;

Αζέντ Προβοκατέρ

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ