Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕκδήλωση του Συλλόγου Αργείων ο ΔΑΝΑΟΣ « Η Ελληνική Γλώσσα, μία δεσποινίς...

Εκδήλωση του Συλλόγου Αργείων ο ΔΑΝΑΟΣ « Η Ελληνική Γλώσσα, μία δεσποινίς ..40 αιώνων!»

Την Κυριακή  5  Φεβρουαρίου  2023 & ώρα 6.30 μ.μ.  στην αίθουσα  εκδηλώσεων του  «Συλλόγου  Αργείων ο ΔΑΝΑΟΣ», Η γνωστή δημοσιογράφος -φιλόλογος & συμπατριωτισσά μας κ. Βίκυ Φλέσσα, θα πραγματευτεί το θέμα:

             « Η Ελληνική Γλώσσα, μία δεσποινίς ..40 αιώνων!»

                            Θα ακολουθήσει συζήτηση.

H κ. Βίκυ Φλέσσα είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση), καθώς  και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει εργαστεί 33 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ, είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση και συμπληρώντας το 2022 τον 21ο  χρόνο παρουσίας της, έχει φιλοξενήσει εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας  κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη το τελευταίο διάστημα επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σε προσκυνώ, γλώσσα»,  στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι μέλος της  ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και της Ενώσεως Σμυρναίων.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση , θα αποτελέσει  ιδιαίτερη τιμή για την ομιλήτρια και τον Σύλλογό μας.

                                                Από το Δ.Σ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ