Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚλειστό το παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης από 1/2 έως 15/3 -...

Κλειστό το παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης από 1/2 έως 15/3 – Ετοιμασίες για τη μόνιμη Έκθεση (βίντεο)

Το παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, λόγω της απεγκατάστασης της έκθεσης ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: ΝΑΥΠΛΙΟ και των επικείμενων εργασιών προετοιμασίας για τον επανασχεδιασμό της μόνιμης έκθεσης, θα παραμείνει κλειστό από 1 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Μαρτίου 2023.

Στην κάμερα του argonafplia.gr μιλάει για τις εργασίες και τη μόνιμη Έκθεση η υπεύθυνη του παραρτήματος κα. Λαμπρινή Καρακούρτη.

Το παράρτημα εγκαινιάστηκε στις 5 Μαΐου 2004. Στεγάζεται σε θαυμάσιο νεοκλασικό κτίριο που παραχώρησε στην Ε.Π.Μ.Α.Σ. ο Δήμος Ναυπλίου με τη μεσολάβηση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Π.Μ.Α.Σ., επίτιμου Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έγκριτου πολίτη του Ναυπλίου κ. Αποστόλου Μπότσου. Το κτίριο ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε μουσειολογικά με δαπάνες του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης”.

Παρουσιάζει έργα από τις συλλογές της Ε.Π.Μ.Α.Σ., με ιστορική θεματολογία από τον Αγώνα του ’21, που δίνουν αισθητή μορφή στον ιστορικό χαρακτήρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Διαθέτει και χώρο όπου εναλλάσσονται περιοδικές εκθέσεις. Στο παράρτημα του Ναυπλίου υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ