Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΚαι επίσημα ο Σωτήριος Αθ. Σούχλας είναι ο νέος Δήμαρχος του Δήμου...

Και επίσημα ο Σωτήριος Αθ. Σούχλας είναι ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ στον ΔΗΜΟ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΜΕΘΑΝΩΝ ο κ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΧΛΑΣ

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην Ειδική Συνεδρίαση της 8ης Ιανουαρίου 2023 και την έγκριση αυτής από τον αρμόδιο Επόπτη Ο.Τ.Α., ο κ. Σωτήριος Αθ. Σούχλας είναι ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Ο κ. Σωτήριος Σούχλας γεννήθηκε στον Γάλατα και μεγάλωσε στον Γάλατα και στον Άγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Ο πατέρας του είναι ο Αθανάσιος Σούχλας, η μητέρα του η Αικατερίνη Παγώνη και έχει δύο αδέλφια τον Βασίλειο και τον Αλέξανδρο.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2018 και διετέλεσε Αντιδήμαρχος δίπλα στον Δήμαρχο Σπυρίδων Χρ. Πολλάλη από το 2019 έως σήμερα.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγαπητές μου Συμπολίτισσες, Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

απευθύνομαι σήμερα, σε όλους εσάς, από την θέση του Δημάρχου Τροιζηνίας – Μεθάνων, με ανάμεικτα συναισθήματα.

Η οδύνη από την ξαφνική απώλεια του Δημάρχου Σπύρου Πολλάλη δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει.

Για εμένα υπήρξε μέντορας, «αυτοδιοικητικός πατέρας» και επιστήθιος φίλος.

Του οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε εμένα προσωπικά και στη νέα γενιά γενικότερα, από την πρώτη στιγμή, αφού μου έκανε την τιμή να με χρήσει Αντιδήμαρχο από την αρχή της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα.

Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για όσα με δίδαξε όλα τα χρόνια που ήμουν στο πλευρό του, καθώς και για το όραμα που εμφύσησε μέσα μου για το μέλλον αυτού του Τόπου.

Ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσω σε λίγες γραμμές αυτό που πραγματικά νιώθω, όπως και την τεράστια παρακαταθήκη που μου άφησε ο Σπύρος Πολλάλης.

Ίσως τα λόγια μου να σας φανούν απλοϊκά, αλλά αυτά που πρωτίστως με έμαθε είναι να μην λειτουργώ ως «επαγγελματίας πολιτικός», να μην λέω μεγάλα λόγια, να μην δίνω ψεύτικες υποσχέσεις, να μην καλλιεργώ φρούδες ελπίδες, να μην κάνω περιττές και ανούσιες δημόσιες σχέσεις σκορπώντας ψεύτικα χαμόγελα…

Με δίδαξε να δουλεύω σκληρά, με σύνεση, ειλικρίνεια και εντιμότητα, να έχω μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και να αδιαφορώ για τα κακεντρεχή σχόλια και τις άνανδρες επιθέσεις.

Μετά από ώριμη σκέψη ένιωσα ότι, οφείλω σε αυτόν τον Τόπο να συνεχίσω το όραμα του Σπύρου Πολλάλη.

Αισθάνομαι τιμή και βαθιά συγκίνηση που η υποψηφιότητά μου στηρίχθηκε από τους συναδέλφους μου και είμαι σίγουρος πως με ομαδική δουλειά και συλλογική προσπάθεια θα καταφέρουμε να χτίσουμε το μέλλον που έχουμε ονειρευτεί. Έχοντας πλήρη γνώση της τεράστιας ευθύνης που αναλαμβάνω, δεσμεύομαι για εμένα προσωπικά και για τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά, με αυταπάρνηση, κάτι που άλλωστε πράττουμε από την πρώτη στιγμή, ώστε να ολοκληρώσουμε το όραμα του Σπύρου Πολλάλη, αυτό που μας ένωσε και μας ενέπνευσε από την αρχή.

Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρώσουμε τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των Πολιτών, εκείνα που θα δώσουν ζωή στους μικρούς Οικισμούς, τα μεγαλύτερα που θα φέρουν ανάπτυξη στις Μητροπόλεις του Δήμου, να υλοποιήσουμε τα προγραμματισμένα κοινωνικά προγράμματα που αφορούν την υγεία και τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, να ολοκληρώσουμε τους στόχους σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων και να συνεχίσουμε τη συνετή δημοσιονομική διαχείριση, ώστε να παραμείνει ο Δήμος μας υγιής δημοσιονομικά, κάτι που χωρίς καμία αμφιβολία αποτελεί προσωπικό επίτευγμα του Δημάρχου Σπύρου Πολλάλη.

Πάνω από όλα όμως θα παλέψουμε για το μέλλον αυτού του Τόπου, τα Παιδιά μας. Η παιδεία , ο αθλητισμός, οι δραστηριότητες και η τέχνη, ήταν και θα παραμείνουν στην καθημερινή μας ατζέντα.

Πιστεύω βαθιά στην ομαδική δουλειά.

Όραμά μου είναι, όλοι μαζί, ανεξάρτητα από μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές διενέξεις, να συμμετέχουμε στα κοινά και να χτίσουμε λιθαράκι – λιθαράκι το μέλλον μας.

Ευελπιστώ σε συνεργασίες όλων των δυνάμεων αυτού του Τόπου, αυτοδιοικητικών, επαγγελματιών, δασκάλων, αγροτών, συνταξιούχων, ιατρών, καλλιτεχνών, συλλόγων και νέων ανθρώπων, με μοναδικό σκοπό, την πρόοδο, την ανάπτυξη, την οικονομική και κοινωνική ευημερία.

Καλώ τους νέους που έχουν απομακρυνθεί από τα κοινά, απογοητευμένοι από κατεστημένες πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, να έρθουν να με βρουν, να μοιραστούμε τις ιδέες τους και προσπαθήσουμε μαζί να τις κάνουμε πράξη.

Καλώ επίσης τους μεγαλύτερους ηλικιακά, να στηρίξουν έμπρακτα όλους εμάς τους νεότερους, καταθέτοντας την πολύτιμη εμπειρία τους.

Το επόμενο διάστημα δεν θα με βρείτε να κάνω δημόσιες σχέσεις.

Θα βρίσκομαι καθημερινά στον Δήμο και θα δουλεύω σκληρά μαζί με τους συνεργάτες μου, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας.

Το γραφείο μου όμως θα είναι πάντα ανοιχτό για όλους εσάς. Μην διστάσετε να έρθετε να με βρείτε. Γιατί, η ανάπτυξη οφείλει και δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλων μας.

Υπόσχομαι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, εγώ και η δημοτική μου ομάδα, για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.

Η υπόσχεση αυτή, δεν είναι μια υπόσχεση μόνο απέναντι σε εσάς. Είναι και μια υπόσχεση απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και μπορεί να έφυγα για λίγα χρόνια προκειμένου να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, όμως, επέλεξα συνειδητά να επιστρέψω, για να «χτίσω» εδώ το μέλλον μου και να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ