Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Ευχαριστήριο μήνυμα προς την οικογένεια Καρέλια από το Μ.Π.Σ. του Τμήματος...

Ναύπλιο: Ευχαριστήριο μήνυμα προς την οικογένεια Καρέλια από το Μ.Π.Σ. του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ειδικά η Επιστημονική Υπεύθυνη, Ομότιμη Καθηγήτρια, κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη θέλει να ευχαριστήσει θερμά την οικογένεια Καρέλια για τη δωρεά του ποσού των 50.000, για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους εγκλείστους των φυλακών Τίρυνθας, Ναυπλίου, Τρίπολης και Κορυδαλλού».

Η ευχάριστη είδηση ήρθε στις 26 Δεκεμβρίου, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μια γυναικεία φωνή, η κυρία Καρέλια ανακοίνωσε στην κυρία Κοντογιάννη ότι την ημέρα των Χριστουγέννων στις 10.00′ το βράδυ στην εκπομπή της Λίνας Νικολακοπούλου και Αλεξάνδρας Χριστακάκη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στην οποία παρευρισκόταν η κα Δημητρίου, Εισαγγελέας επί Τιμή και η κυρία Κοντογιάννη, τις άκουσε να μιλούν για το πρόγραμμα που υλοποιείται στις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας και στα Καταστήματα Κράτησης Ναυπλίου, Τρίπολης και Κορυδαλλού και επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά σε αυτό.

Η χαρά μας και η ευγνωμοσύνη είναι απερίγραπτη. Μετά την έκδοση των 18 βιβλίων της σειράς «ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ-Στις φυλακές Τίρυνθας και Ναυπλίου», από τις εκδόσεις Άπαρσις και το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Κωστούρο, έρχεται αυτή η σημαντική αναγνώριση να ενισχύσει το έργο, να ανελίξει τη διάθεση που ξεκίνησε και συνεχίζεται υπό την εποπτεία της κυρίας Κοντογιάννη από το 2014 στις τέσσερις φυλακές. Όλα αυτά τα χρόνια από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν επιμορφωθεί και συμμετάσχει εκατοντάδες εθελοντών, έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί συνεχώς μέχρι σήμερα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα ευρείας θεματολογίας τόσο από επιστήμονες και καλλιτέχνες όσο και από μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Η αξιοσημείωτη ενσυναίσθηση και ευαισθησία που κατέδειξε η οικογένεια Καρέλια μέσω αυτής της προσφοράς προς τις ευάλωτες ομάδες των εγκλείστων καθώς και προς την προσπάθεια που καταβάλλεται από μεριάς Πανεπιστημίου για την επανένταξή τους μέσω της εκπαίδευσης και του θεάτρου, μας εμψυχώνουν για να συνεχίσουμε δυναμικά αυτό το έργο. Ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της οικογένειας, να διευρύνουμε τα πλαίσια της εργασίας μας, να οργανώσουμε πολύμορφα, ευέλικτα και χρήσιμα επαγγελματικά προγράμματα, να αναβαθμίσουμε την αλληλεπίδραση με τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό, να προβούμε σε ερευνητική εργασία και κυρίως μαζί με τους έγκλειστους όλοι μας να βελτιωθούμε.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Καρέλια που μας παρέχει ανοιχτές νέες δυνατότητες για να εργαστούμε στο θέμα του εγκλεισμού και της επανένταξης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ