Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕλεύθερη είσοδος στους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία για τους εκπαιδευτικούς (βίντεο)

Ελεύθερη είσοδος στους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία για τους εκπαιδευτικούς (βίντεο)

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών, κ. Νίκος Καρδαράκος μιλά στην κάμερα του argonafplia.gr για την απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού, με την οποία απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου εισόδου στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Α/θμιας, Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής, εν ενεργεία και συνταξιούχοι. 

Ακόμη ο κ. Καρδαράκος μιλά για τα αιτήματα των συνταξιούχων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Σε σχετικοί ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι μετά από αίτημα κι επίμονες προσπάθειες του ΔΣ της ΠΟΠΣ, με απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού, απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου εισόδου στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Α/θμιας, Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής, εν ενεργεία και συνταξιούχοι.
Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, δικαιούνται Δελτίο Ελεύθερης Εισόδου στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία.

Για την έκδοση Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, πρέπει να απευθυνθούν στην εφορεία αρχαιοτήτων, Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο Τηλέφωνο: 27520 27502, Φαξ: 27520 24690, προσκομίζοντας:

1. Δύο φωτογραφίες
2. Φωτοαντίγραφο της Συνταξιοδοτικής Πράξης
3. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας
Εκεί θα σας δοθεί αίτηση για συμπλήρωση, προκειμένου να σας χορηγηθεί το Δελτίο Ελεύθερης Εισόδου.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, θα συνεχίσει μεθοδικά να διεκδικεί την ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία για όλους τους συνταξιούχους.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Καρδαράκος                                       Δημήτριος Μπάρλας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ