Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ“Στου Νέου Χρόνου το αντάμωμα “άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυροπούλου

“Στου Νέου Χρόνου το αντάμωμα “άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυροπούλου

́Ενας κομψός ομορφοστολισμένος νέος, ένα ατσαλάκωτο, άθικτο και αγνό παλληκάρι προβάλλει στο κατώφλι του ουράνιου και γήινου δώματος, είναι ο νέος χρόνος, που έρχεται διακριτικά να περάσει στην επικαιρότητα, διαδεχόμενος τον παλιό χρόνο που έπεσε στο χάος της αιωνιότητας, στης λησμονιάς το παρελθόν, στης λήθης τα παλάτια.

Σύσσωμη και πάνδημη είναι η υποδοχή, ουρανοί και γη αγάλλονται και ασυγκράτητα σπεύδουν στο αντάμωμα του νέου χρόνου. Το σάλπισμα της πρόσκλησης είναι ηχηρό, γλυκό και θωπέυει τ ́ αυτιά όλων των γήινων και αέρινων όντων που τρέχουν να πανηγυρίσουν αυτή τη θαυματουργική κοσμογονία.

Η άψυχη φύση και έμψυχη οικουμένη δονούνται και πάλλονται από το περίλαμπρο γεγονός και συμμετέχουν ολόθερμα στην χαρμόσυνη αλλαγή του ισχυρού πανδαμάτορα χρόνου. Ο νέος χρόνος έρχεται χαρούμενος γεμάτος υποσχέσεις, ξεκούραστος, ευθυτενής, αλύγιστος,
συγκαταβατικός, ενώ ο παλιός φεύγει κουρασμένος, καμπουριασμένος, μελαγχολικός και απελπισμένος.

Μύριες ελπίδες και όνειρα έμειναν στο διάβα του απραγματοποίητα, πεσμένα , σκεπασμένα απ ́το πέπλο της προσμονής και της αναβολής!
Τώρα…με τον ερχομό του νέου χρόνου ξεσκεπάζονται, αναδιπλώνονται και ανασαλεύουν, ζητώντας να ενσαρκωθούν, να υλοποιθούν, να μπούν στους φωτεινούς προβολείς της πραγμάτωσης. Χιλιάδες άνθρωποι, τα προνομιούχα και εκλεκτά έμψυχα πλάσματα του Θεού, στο αντάμωμα και το αντίκρυσμα του νέου χρόνου πιάνονται από αυτόν , σκύβουν και φιλούν τα ιματιά του και γίνονται ικέτες του οίκτου του και της ευνοίας του.

Η ευελπιστία και η αισιοδοξία γιγαντώνονται με την αλλαγή της χρονολογίας και δεμένες με τον ενθουσιασμό της αυταπάτης, δίνουν αφειδώς υποσχέσεις να πραγματοποιήσουν μέσα στο νέο χρόνο ότι δεν πραγματοποίησε ο παλιός.

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας, υγείας, θέσεως , τάξεως, χρώματος, μήκους ή πλάτους της γης προσμένουν το αντάμωμα του νέου χρόνου για να ευχηθούν κάθε ποθητό.
Καθένας αναπολεί ευτυχίες, χαρές, οραματίζεται επιτυχίες, δόξες, διώχνοντας με αποστροφή κάθε δυσάρεστο που συνέβη στο παρελθόν.

Η παντοτινή αισιοδοξία λοιπόν, η ελπίδα και η χαρά ας είναι διαρκώς κοντά μας στη νέα χρονιά και ας πούμε, όλοι, για χρόνια πολλά τα ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ