Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Ανοιξιάτικο» Σαββατοκύριακο με αλλαγή του καιρού από Δευτέρα

«Ανοιξιάτικο» Σαββατοκύριακο με αλλαγή του καιρού από Δευτέρα

«Ανοιξιάτικος» θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο με λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και το θερμόμετρο στους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, όμως από την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα επιστρέψει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την αρχή της νέας εβδομάδας και κυρίως την Τρίτη. Κύρια χαρακτηριστικά η πτώση της θερμοκρασίας αρχικά από τα δυτικά και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως από τα 1.500 μέτρα και άνω, ενώ θα υπάρξουν χιονοπτώσεις και σε κομμάτια της Πελοποννήσου από τα 1.700 και άνω.

Υπάρχουν δε, ενδείξεις, πως το το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική και δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και σε υψόμετρα από 1.000 μέτρα και κάτω.

Πάντως φαίνεται πως το κρύο και η αλλαγή καιρού θα είναι παροδική, καθώς στις 12 με 13 Ιανουαρίου η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από τα δυτικά.

Ο καιρός σήμερα

Στην Πελοπόννησο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 1 έως 13, στην Ήπειρο από 3 έως 12, στην Στερεά από 1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 11, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως 13, στις Κυκλάδες από 6 έως 13, στα Δωδεκάνησσα από 12 έως 15 και στην Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ