Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΥΠΑ: Πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων- Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

ΥΠΑ: Πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων- Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Παρατείνεται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρόχων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων, ανακοίνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Συγκεκριμένα, έως και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023, στις 23:59, μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση οι πάροχοι κατάρτισης (ΚΕΔιΒιΜ των ΑΕΙ και αδειοδοτημένα ΚΔΒΜ) για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων «Πάω Μπροστά».

Επιδοτούμενη κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών, σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, που υλοποιείται από τη ΔΥΠΑ, προσφέρεται επιδοτούμενη κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών, σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση, μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, στόχος τής δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και, κατά συνέπεια, να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το ποσό της επιδότησης των ωφελουμένων είναι 5 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή συνολικά μπορεί να ανέλθει στα 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, συγκροτείται αντίστοιχο μητρώο για τους παρόχους πιστοποίησης, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, επίσης, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, στις 23:59.

Οι ενδιαφερόμενοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr, πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων Εργαζομένων για κατάρτιση».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ