Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική"Οι κακές γλώσσες λένε..."Ποιοι και ποιες "χωράνε" στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αργολίδα;

Ποιοι και ποιες “χωράνε” στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αργολίδα;

Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών όλοι ξέρουμε ότι είναι κοντά. ‘Η μάλλον καλύτερα είναι πολύ κοντά, ειδικά για τους υποψηφίους που χρειάζονται και ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τον εκλογικό τους αγώνα. Τα κόμματα ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει υποψηφίους αλλά φαίνεται πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο μέσα του Ιανουαρίου θα “δώσουν” ονόματα, πιθανόν και πλήρη ψηφοδέλτια.

Η Νέα Δημοκρατία, το ισχυρότερο (με διαφορά) κόμμα στην Αργολίδα “παραδοσιακά” δεν βιάζεται. Μπορεί να διαβάζετε ότι συστήνονται επιτροπές εκλογικού αγώνα κτλ. κτλ. αλλά ονόματα θα ανακοινώσει τελευταία. Για την Αργολίδα ενδιαφέρον θα έχει να δούμε κατά πόσο θα υπάρξει ανανέωση στη σύνθεση του ψηφοδελτίου ή θα δούμε τα γνωστά ονόματα ξανά. Μικρός ο νομός, πέντε οι υποψήφιοι και ίσως να υπάρξει συνωστισμός στο φώτο φίνις. Και με δεδομένο ότι ο βουλευτής προφανώς και θα είναι ξανά υποψήφιος μένει να δούμε ποια θα είναι τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα.
Ο καθένας και η καθεμία πιθανότατα στον κύκλο του-της φροντίζει να εμφανίζεται ως “σίγουρος-η” αλλά είναι; Ποιος-α θα εκπροσωπήσει το Ναύπλιο; Την Ερμιονίδα; Ποιες γυναίκες θα είναι υποψήφιες;

Ενδιαφέρον σίγουρα υπάρχει για υποψηφιότητες αλλά οι κ.κ. Μπρατάκος, Μαρινάκης και Νέζης (έμπειροτατος) θα έχουν τον τελικό λόγο για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου, ο οποίοι και οφείλουν να γνωρίζουν τις ισορροπίες ή (και) τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Θα κινηθεί συντηρητικά η ΝΔ ή θα έχουμε ονόματα έκπληξη; Πάντως δεν θα εκπλαγώ αν ανακοινώσει υποψηφίους λίγες μόλις εβδομάδες προ των εκλογών…

Μάκης Τσελεμεντές

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ