Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚλέαρχος Μαρουσάκης: Τα Πασχούγεννα λοιπόν συνεχίζονται!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα Πασχούγεννα λοιπόν συνεχίζονται!

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες γιορτάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα στη χώρα μας όπου ο καιρός θύμιζε περισσότερο Πάσχα παρά Χριστούγεννα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιοχές σημειώθηκαν θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με τον υδράργυρο να “χτυπάει” 20άρια προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Αν σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε ότι διανύουμε ημέρες που οι νύχτες βρίσκονται στο μέγιστο σε ότι αφορά τη διάρκειά τους αλλά και το ότι αυτές οι θερμοκρασίες καταγράφηκαν χωρίς την επίδραση κάποιου τοπικού φαινομένου όπως π.χ καταβάτες άνεμοι κτλ, καταλαβαίνουμε νομίζω τη δυναμική της θερμής αέριας μάζας η οποία να σημειώσουμε ότι ελάχιστα βρέθηκε πάνω από τη χώρα μας σε σχέση με τα νοτιότερα τμήματα της Ιταλίας και την κεντρική Μεσόγειο όπου εστιάζεται ο κύριος όγκος της.

ΝΕΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Και αν νομίζουμε ότι “ξεμπλέξαμε” με του καιρού τα τερτίπια μάλλον είμαστε λάθος μιας και προς την Τρίτη αναμένουμε και νέα άνοδο της θερμοκρασίας όπου προς τα ανατολικά και νότια θα ξεπεράσουμε και τους 20°. Θερμοκρασίες κοντά στους 21° με 23° είναι αρκετά πιθανές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΝΟΔΟΣ

Καθώς θα πηγαίνουμε προς την Πρωτοχρονιά ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί για να πούμε ότι θα πλησιάσουμε πιο κανονικές για την εποχή τιμές, μια πτώση όμως η οποία δεν θα διαρκέσει για πολύ μιας και στη συνέχεια αναμένουμε νέα “επίθεση” των θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας.

Τα Πασχούγεννα λοιπόν συνεχίζονται!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους! Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ