Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Συνταγή για το πιο εύκολο σκορδόψωμο που μπορείς να φτιάξεις

Συνταγή για το πιο εύκολο σκορδόψωμο που μπορείς να φτιάξεις

Το πιο εύκολο σκορδόψωμο είναι εδώ για να το δοκιμάσεις. Ένα υπέροχο συνοδευτικό αλλά και ένα πιάτο για ένα οικογενειακό τραπέζι ή με φίλους.

Πριν πολλά χρόνια, είχε τύχει να παραγγείλω από μία γνωστή αλυσίδα που έχει πίτσες. Είδα ότι είχε σε προσφορά, σκορδόψωμα με διάφορα τυριά και αλλαντικά και είπα να δοκιμάσω. Η γεύση του σκορδόψωμου μου έχει μείνει ακόμα και πάντα έψαχνα μία εύκολη συνταγή.

Παρόλο που το σκορδόψωμο μας έρχεται από την αγαπημένη Ιταλία, έχουμε φτιάξει πολλές παραλλαγές στην Ελλάδα. Μία από αυτές είναι και αυτή η συνταγή που τη δημιούργησα μόνη μου. Δοκίμασε τη μία φορά και σου εγγυώμαι ότι θα γίνει από τις αγαπημένες σου.

Τι θα χρειαστείς για 2-3 άτομα:

1 φραντζόλα ψωμί της επιλογής σου
200 γραμμάρια βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο ή 1,5 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
Αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη
Κίτρινο τυρί της επιλογής σου για πάνω από το ψωμί
Προαιρετικά: Κάποιο αλλαντικό ή λαχανικό που επιθυμείς για το στόλισμα

Διαδικασία και εκτέλεση για το εύκολο σκορδόψωμο

Στο εξωτερικό το λένε ”garlic bread” και είναι από τα πιο γνωστά ορεκτικά πριν τα κυρίως πιάτα. Στην Ελλάδα το λέμε σκορδόψωμο και η γεύση του είναι καταπληκτική. Για να δούμε πως θα το φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα.

Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί της επιλογής σου και κόψε τη φραντζόλα που θέλεις, σε φέτες. Βάλε το κομμένο ψωμί στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα.

Στη συνέχεια, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε του μέσα το σκόρδο αφού το λιώσεις στο μπλέντερ ή το τρίψεις με έναν τρίφτη. Ανακάτεψε και ρίξε και αλάτι, πιπέρι και λίγο ρίγανη. Οι αναλογίες των μπαχαρικών καθορίζεται από εσένα.

Άλειψε το μείγμα του βουτύρου πάνω από τα ψωμάκια και βάλε από πάνω το τυρί που έχεις επιλέξει. Αν δεν θέλεις, μπορείς αν μην προσθέσεις το τυρί, θα γίνει το ίδιο νόστιμο. Ψήσε τα ψωμάκια στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σκορδόψωμα μας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

Extra tips:
Μπορείς να προσθέσεις και κάποιο αλλαντικό της επιλογής σου, όπως μπέικον, ζαμπόν, γαλοπούλα αλλά και λουκάνικο σε κομματάκια. Από λαχανικά είναι καλές επιλογές η πιπεριά, οι ελιές σε ροδέλες, τα μανιτάρια, η ντομάτα αλλά και οι αντζούγιες. Βάλε φαντασία και φτιάξε το πιο νόστιμο σκορδόψωμο.
Συνόδευσε το σκορδόψωμο με μία δροσερή σαλάτα, με σος γιαουρτιού, μία σάλτσα ντομάτας αλλά και ως ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο.
Επίσης, είναι ένας εύκολος μεζές για συνοδεία κάποιου κρασιού, μπύρας ή ούζου. Ότι καλύτερο για τη παρέα.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

πηγή  eisaimonadiki.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ