Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣε κατάσταση σοκ ο οδηγός στο δυστύχημα στη Ρουμανία -«Ακολουθούσα...

Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός στο δυστύχημα στη Ρουμανία -«Ακολουθούσα το GPS» είπε

Σε κατάσταση σοκ είναι ο οδηγός του πούλμαν που συγκρούστηκε με την μπάρα μετά την υπόγεια διάβαση στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία.

Ο οδηγός, σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά, ενώ αναφέρουν ότι φέρεται να πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός, μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του κινητού του τηλεφώνου (google maps) και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Φέρεται να ανέφερε ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου, και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω της υπόγειας διάβασης Unirii, με συνέπεια ωστόσο να τρακάρει και να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, ενώ άλλοι 24 τραυματίστηκαν, δύο εξ αυτών σοβαρά.

Ιδιοκτήτης του πούλμαν: «Δεν είχε μεγάλη εμπειρία από εξωτερικό, αλλά είναι καλός οδηγός»

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που πραγματοποίησε την εκδρομή στη Ρουμανία μίλησε σε τοπικά ΜΜΕ στη Λάρισα, εξηγώντας πως ο οδηγός είναι σε κατάσταση σοκ. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχουν παρά ελάχιστη ενημέρωση, ενώ ακόμη δεν γνωρίζουν ποιο είναι το θύμα, με τις οικογένειες να αγωνιούν.

«Είναι δύσκολες στιγμές για όλους μας. Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε για τον νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες. Παίρνουμε πληροφορίες με το σταγονόμετρο. Δεν έχουμε εικόνα για το θύμα. Δεν μας λένε ούτε το όνομά του, ούτε τα αίτια θανάτου», ανέφερε αρχικά.

«Ο οδηγός είναι σε δύσκολη κατάσταση, είναι συγκλονισμένος. Πελάτης στο όχημα μάς ενημέρωσε ότι υπήρχε μία ταμπέλα για οχήματα ως 3,5 μέτρα. Ο οδηγός έπρεπε να περάσει από αυτή τη γέφυρα και έγινε το δυστύχημα. Είναι καλός οδηγός, αλλά δεν έχει μεγάλη εμπειρία από ταξίδια στο εξωτερικό. Έχει πάει δύο φορές Ρουμανία» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ένας άλλος οδηγός είχε πάει το πούλμαν ώς τα σύνορα, πριν αναλάβει ο οδηγός που είχε το πούλμαν στο τροχαίο.

«Αύριο, αφού γυρίσουν σχεδόν όλοι οι τραυματίες από τα νοσοκομεία, θα συζητήσουμε για το αν θέλουν να επιστρέψουν άμεσα. Θα αναλάβουμε εμείς το κόστος. Οι πελάτες είναι οι μισοί από τη Λάρισα και οι υπόλοιποι από τη Θεσσαλονίκη», είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκει το πούλμαν.

Πώς μια τυρόπιτα «έσωσε» τον δεύτερο οδηγό

Μάλιστα, ο οδηγός ήταν αναπληρωματικός, καθώς το συγκεκριμένο δρομολόγιο επρόκειτο να το κάνει άλλος, από το Βόλο. Ο εν λόγω άνδρας, μιλώντας στο TheNewspaper, ανέφερε πως χρειάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του με το μοιραίο λεωφορείο, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση. Μία… τυρόπιτα έγινε αιτία να πάθει τροφική δηλητηρίαση κι έτσι ο άλλος οδηγός πήρε τη θέση του.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ