Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΑΣΤΕΙΑ & ΣΟΒΑΡΑ“Ο ΕΝ ΦΑΤΝΗ , ΤΕΧΘΕΙΣ” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου –...

“Ο ΕΝ ΦΑΤΝΗ , ΤΕΧΘΕΙΣ” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυροπούλου

Ουρανόσταλτες ημέρες γεμάτες από θείο μυστήριο και από ολόχαρη ανθρώπινη ζήση, ανατέλλουν!…
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!.. ηχούν γλυκά στην παγκόσμια σφαίρα και οι καρδιές χτυπούν θερμά και με βουβό δέος…

Οι απανταχού χριστιανοί στην προσμονή της θεογέννησης πιστοί και άπιστοι, νιώθουν κάποιο ιδιαίτερο σάλπισμα μέσα τους, να τους μιλάει μυστικά και σοφά.
Δεν υπ’αρχει άνθρωπος Χριστιανός, που να μπορεί να αρνηθεί ή να αγνοήσει τα υπερκόσμια υπέροχα μηνύματα που σκιρτούν στα εσώψυχά του και τον καλούν να επανέλθει στην αυθεντική ανθρώπινη θέση, που κατείχε και απαρνήθηκε, στη θέση, που οφείλει να κρατάει σφιχτά.

Ναι, Ο εν φάτνητεχθείς, αν εμβαθύνουμε στο νόημα της ελεύσεως ΤΟΥ εις την γη, συν τοις άλλοις, θα γνωρίσουμε ότι ο παραστρατημένος άνθρωπος έγινε πάλι ο άνθρωπος , όπως είχε πλαστεί <κατ ́εικόνα και καθ ́ομοίωση του Δημιουργού του>.
Στο πέρασμα του χρόνου όμως το εκλεκτότερο ον του ΘΕΟΥ, ο άνθρωπος, κατά μεν την όψη και τη μορφή, την εξωτερική, παρέμενε άνθρωπος με την όψη και τη μορφή , την εξωτερική, παρέμενε άνθρωπος με την ίδια ακριβώς εικόνα, που του είχε ζωγραφίσει ο Κύριος, κατά δε τα εσωτερικά ψυχικά του γνωρίσματα είχε μεταβληθεί προς το χείριστον.

Το ελπιδοφόρο πελώριο άστρο της Ανατολής, που στάθηκε πάνω από την καθαγιασθείσα σπηλιά, διέλαμψε και φωταγώγησε άπλετα τα ανθρώπινα σκότη. Διέλυσε και παρέλυσε τα ψυχοφθόρα μίση και πάθη, εισχώρησε στα απρόσιτα και απόμακρα μέρη και ένωσε όλες τις καρδιές γύρω από χαρολυμένο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι…

Είνα βέβαιο και απόλυτα παρήγορο ότι όλοι οι άνθρωποι ως και οι πιο σκληροί θα πουν ̈<ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ> τα Χριστούγεννα . Όλοι θα δεχθούν, έστω και τυπικά, το Μέγα και Σωτήριο ευεργέτημα Του Τεχθέντος εν φάτνη, θα χαρούν θα εορτάσουν, θα πανηγυρίσουν, θα συγκινηθούν, θα πλησιάσουν περισσότερο τους συνανθρώπους τους.

Η ζωή μας, οι κινήσεις μας, τα ενδιαφέροντά μας επηρεάζονται από την χριστιανική αρμονία, που χάρισε πλουσιοπάροχα η φτωχή και ταπεινή φάτνη, την οποία εξύψωσε ο Παντοδύναμος Δημιουργός και την απήγαγε στο Ουράνιο Σύμβολο, στο Αιώνιο Ορόσημο μιας σωστής Πανανθρώπινης Κοινωνίας!…

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ