Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΧρόνης: Αλλη μια ένταξη για το Δήμο Επιδαύρου από το Πράσινο Ταμείο

Χρόνης: Αλλη μια ένταξη για το Δήμο Επιδαύρου από το Πράσινο Ταμείο

Αλλη μια ένταξη για το Δήμο Επιδαύρου από το πολύ δραστήριο Πράσινο Ταμείο με την υπογραφή του προέδρου του Στάθης Σταθόπουλος !

Με επίκεντρο τον “πάνω δρόμο ” της Αρχαίας Επιδαύρου ένα μικρό αλλά εμβληματικό έργο ανάπλασης θα δώσει πνοή στον κυρίως οικισμο.

Δυο ουσιαστικά σημειακές παρεμβάσεις:

α) Η κεντρική  Πλατεία του χωριού

Μελετώντας τον χώρο της πλατείας προτείνονται να δημιουργηθεί ένα χώρος, ο οποίος με βάση τις βιοκλιματικές αρχές να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε ένα περιβάλλον, το οποίο να προστατεύεται απο τις καιρικές συνθήκες ενταγμένο σε ένα φυσικό περιβάλλον με απλές και λιτές γραμμές δημιουργώντας έναν αισθητά ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα.

Πιο αναλυτικά στον χώρο της πλατείας προτείνονται να πραγματοποιηθούν αλλαγές που αφορούν :

• τη φύτευση νέων φυτών

• τα υλικά επίστρωσης

• νέος εξοπλισμός (φώτα, καθίσματα και κάδοι)

Ο στόχος του σχεδιασμού είναι διατηρώντας το υφιστάμενο πρασινο,να δημιουργηθούν νέες ζώνες πρασίνου- καθιστικών, οι οποίες συντροφεύουν τον χρήστη στο πέρασμα- στάση του. Οι νέες προτάσεις θα αναπτύξουν τις κοινωνικές σχέσεις των πολιτών ενώ θα βοηθήσουν στη βελτίωση του μικροκλίματος.

Β. Για το κοινόχρηστο τμήμα παλιό περίπτερο “μπάρμπα Αντρέα “

Για το κοινόχρηστο τμήμα προτείνεται να δημιουργηθεί περιμετρικά ένα πεζοδρόμιο με κυβόλιθους σε ανοιχτή γκρί απόχρωση για την ομαλή προσβασιμότητα των πεζών, ένα υδάτινο στοιχείο- κρύνη [η παλιά “Μπουλα “] το οποίο θα προσφέρει δροσιά το καλοκαίρι και σε συνδιασμό με το υπαίθριο καθιστικό που είναι δίπλα με τα φυτά δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον, το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιούν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι περαστικοί. Τελος,  το παλιό περίπτερο θα μετακινηθεί ελαφρά και θα χρησιμεύσει ως υπαίθρια βιβλιοθήκη ή θα έχει άλλη ήπια χρήση,  διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 125.000€ και το Πρασινο Ταμείο χρηματοδοτεί 100.000€!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της ΜΟΔ και έχει χρηματοδοτηθεί με 50.000€ για την ολοκλήρωση της ανωτέρω ανάπλασης μέχρι την “Κουρκουλα” και την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου στον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) καθώς και τη σύνδεση της με την πλατεία ιατρείου στον Άγιο Δημήτριο.

συνεχίζουμε… Τάσος Χρόνης Δήμαρχος Επιδαύρου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ