Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑποκαλυπτήρια μνημείου στο Άργος αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της...

Αποκαλυπτήρια μνημείου στο Άργος αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής (φώτο)

Τον Σεπτέμβριο του 2015 , 67 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης και την επίσημη «εισαγωγή» του όρου «γενοκτονία»,

η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 9η Δεκεμβρίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος (International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime).

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας αυτής, ο Δήμος Άργους Μυκηνών διοργάνωσε τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής στις 4 Δεκεμβρίου 2022 στην πόλη του Άργους.

O Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος απένειμε μετάλλια και αναμνηστικές πλακέτες σε εκπροσώπους Ποντίων, Εβραίων και Μικρασιατών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδη και του Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Ι. Χρυσουλάκη , ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών , ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης , οι βουλευτές Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ναζαρέτ, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ελλήνων Εβραίων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώ προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

 

Η εκδήλωση θα ξεκίνησε στις 11:30 στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος με ομιλίες και βραβεύσεις και θα ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Δημοκρατίας (πλατεία λαϊκής αγοράς).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου
Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ