Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠάνω από 500 μαθητές εκπαιδεύτηκαν τον Οκτώβριο – Νοέμβριο στο πάρκο κυκλοφοριακής...

Πάνω από 500 μαθητές εκπαιδεύτηκαν τον Οκτώβριο – Νοέμβριο στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων

Πάνω από 500 μαθητές εκπαιδεύτηκαν το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων

Η εκπαίδευση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζεται πυρετωδώς. Το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου εκπαιδεύτηκαν πάνω από 500 μαθητές από σχολικές μονάδες της Αργολίδας και της ευρύτερης περιοχής.

Καθοριστική είναι η συμμετοχή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας του Α/Δ κ. Ευάγγελου Πιπέρη καθώς και του Διοικητή της Τροχαίας Ναυπλίου Α/Α κ. Κωνσταντίνου Θάνου. Η συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καθοριστική σε κάθε δράση που έχει σκοπό την αγωγή των παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δωρεάν επισκέψεις στο πάρκο θα συνεχιστούν τον μήνα Δεκέμβριο, αλλά και το 2023, όπως επισήμανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού ( ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων, κα Μαρία Ράλλη.

Τα οφέλη από την εκπαίδευση είναι σημαντικά καθώς δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και διαθεματικές ενότητες που αναπτύσσονται. Επιπλέον, κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να οδηγεί συμβατικό ποδήλατο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκπαιδευτικού τύπου στον ασφαλή περιβάλλοντα χώρο του πάρκου, περνώντας με αυτό τον τρόπο από την θεωρία στην πράξη.

Κατά την επίσκεψη του πάρκου των μαθητών της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, κ.κ. Μαρία Δίπλα και Ευαγγελία Γιαννοπούλου δόθηκε μία σημαντική ευκαιρία στα παιδιά να εκπαιδευτούν τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στην κυκλοφοριακή αγωγή.

Τα παιδιά κατανόησαν τον τρόπο αναγνώρισης όλων των πινακίδων σήμανσης αλλά και την απαραίτητη χρήση του κράνους και της ζώνης ασφαλείας. Επίσης, οι μικροί μαθητές οδήγησαν κατά ομάδες συμβατικό ποδήλατο κάνοντας χρήση ποδηλατικού κράνους.
Σύμμαχος αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος είναι τα στελέχη της Τροχαίας Ναυπλίου ο Αστυνόμος Β’ Βιλιώτης Παναγιώτης καθώς και η Αρχιφύλακας Γκόγκου Θεοδώρα.

Η My Grand Road και τα στελέχη της θα συνεχίσουν να ενημερώνουν και να εκπαιδεύουν μικρούς και μεγάλους, έχοντας ως κύριο στόχο τον μηδενισμό των θυμάτων στο δρόμο.

Με εκτίμηση
My Grand Road team

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ